• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

KKTC Cumhurbaşkanlığı: MHP'li Özdağ'ın açıklamaları Türk halkına hakarettir

KKTC Cumhurbaşkanlığı: MHP'li Özdağ'ın açıklamaları Türk halkına hakarettir
KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ'ın Kıbrıs ile ilgili açıklamalarını saldırı olarak niteledi.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ'ın Kıbrıs ile ilgili açıklamalarını saldırı olarak niteledi. Burcu, "Bu saldırılar aynı zamanda Kıbrıs Türk halkına yapılmış bir hakaret niteliğindedir." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Burcu yazılı açıklamasında, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ'ın "edindiği yanlış bilgilerle Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Müzakere Heyeti aleyhine gerçeklerle bağdaşmayan ve hakarete varan suçlamalarda" bulunduğunu kaydetti.

Burcu, "Adanın her iki tarafında da çözüm karşıtlarının ve ret cephesinin hakarete varan suçlama ve saldırılarına tanıklık ediyoruz. Temelsiz suçlamalara kulak asmadan, adil ve kalıcı bir çözüme ulaşmak için iyi niyet temelinde kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"DÖNERCİ NİTELEMESİYLE AKINCI'YA SATAŞMAYA KALKMIŞTI"

Burcu, "Çözüm karşıtı odaklardan beslendiği çok açık bir biçimde görülen" Özdağ'ın daha önce de benzer önyargılı açıklamalarda bulunduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Uluslararası ilişkiler uzmanı olduğumu bilmeden, 40 yıllık siyasi geçmişimi, niteliklerimi, taşıdığım entelektüel kapasite ve potansiyeli dikkate almadan, geçmişte de şahsıma yönelik "dönerci" nitelendirmesinde bulunarak aklınca benim üzerimden Sayın Cumhurbaşkanımıza sataşmaya kalkışmıştı. Emeğe ve emekçiye karşı alerjisi olduğu ve akıtılan alın terinin aşağılanması gereken bir şey olduğunu zanneden Sayın Özdağ'a belirtmek isterim ki hayatta gurur duyabileceğim pek çok şey yaptım fakat asıl gurur duyduğum şey ailemle birlikte akıttığımız alın teridir."

Barış Burcu, Özdağ'ın, "müzakere sürecini sözde izlemeye geldiği" ülkede Cumhurbaşkanı veya müzakerecisinden, Meclis Başkanı'ndan, Başbakan'dan ve Dışişleri Bakanı'ndan randevu bile talep etmediğini ve birinci elden doğru bilgi alacağı hiçbir görüşme talebinde bulunmadan tamamladığını, ardından da "yakışıksız açıklamalarda" bulunduğunu kaydetti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim