• BIST 8986.97
  • Altın 2294.889
  • Dolar 32.3248
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Almanya'ya gidiyor

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Almanya'ya gidiyor
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Almanya Dışişleri Bakanı'nın davetiyle Almanya'ya gitmek üzere Lefkoşa'dan ayrıldı.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Almanya Dışişleri Bakanı'nın davetiyle Almanya'ya gitmek üzere Lefkoşa'dan ayrıldı. Almanya'ya 3 günlük ziyaret gerçekleştirecek olan Akıncı, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile görüşecek.

Akıncı hareket öncesinde Ercan Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, "Bu ziyaretler, Kıbrıs Türk halkının bu adada iki eşit taraftan biri olarak barış ve huzur içerisinde karşılıklı haklara saygılı olarak yeni bir geleceği inşa etme arzusunun yansıtılması olacak." dedi.

Almanya sonra da Türkiye'de de önemli temaslarda bulunacağını belirten Akıncı, İstanbul'da İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne katılacağını söyledi.

Akıncı, AlmanFederal Parlamento'su bünyesindeki AB işleriyle ilgili komisyon ve Friedrich Ebert Vakfı'nda konuşmalar yapacağını kaydetti.

Bazı başka temaslarda da bulunacağını söyleyen Akıncı, ziyaretlerinde Avrupa Birliği'nin en önemli ülkelerinden Almanya'da ve İslam ülkeleri nezdinde Kıbrıs Türk halkının barışçı kimliğini bir kez daha anlatma, Kıbrıs'ta çözüm kararlılığını barışçı bir geleceğe uzanma kararlılığını yeniden teyit etme fırsatı bulacaklarını vurguladı.

"İRADE KARŞILIKSIZ KALMAMALI"

Kıbrıs Türk halkının çözüm iradesinin devam ettiğini ve bunu sağlamak için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğinin altını çizeceklerine ifade eden Akıncı, "Kıbrıs Türk halkı 12 yıl önce referandumda gösterdiği kararlılığı bundan böyle de göstermek arzusunda ve niyetindedir, bu iradeye sahiptir, ancak bu irade karşılıksız kalmamalıdır. Bu bağlamda Kıbrıs sorununun ulaştığı uluslararası nitelik açısından da Avrupa Birliği'nin yapması gerekenler var, İslam dünyasının da göstermesi gereken dayanışma var; Geçmiş kararlarında birçok kez belirttikleri "Kıbrıs Türk halkıyla dayanışmayı" devam ettirmeleri özellikle son dönemde önemlidir." açıklamalarında bulundu.

Akıncı, Ercan Havaalanından saat 08.35'te THY'nin tarifeli uçağıyla İstanbul'a hareket eden Akıncı, saat 12.00'de İstanbul'dan Almanya'ya geçecek ve yerel saatle saat 13.50'de Almanya'da olacak.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim