• BIST 8970.53
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

KKTC Budapeşte Temsilcisi Selda Çimen Göreve Başladı

KKTC Budapeşte Temsilcisi Selda Çimen Göreve Başladı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Budapeşte Temsilciliği'ne atanan Selda Çimen görevine başladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Budapeşte Temsilciliği'ne atanan Selda Çimen görevine başladı.

16 Ekim 2014 yılında dönemin KKTC Dışişleri Bakanı Nami Özdil Nami'nin katılımıyla Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de açılan KKTC Temsilciliği'nin ilk Büyükelçisi Arif Altay olmuştu. Emekliliği gelen Büyükelçi Arif Altay'ın görevi geçtiğimiz yılsonu itibarı ile sona ermişti. Altay'ın yerine getirilen Selda Çimen görevine başladı.

Yeni görevi ile ilgili olarak İHA muhabirine konuşan Selda Çimen, Budapeşte'de açılan Temsilcilikleriyle birlikte Macaristan ile KKTC arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar başlatıldığını, kısa sürede iyi ilişkiler tesis edildiğini söyledi. Çimen, "Temsilciliğimiz bu ilişkileri daha da geliştirilmeye yönelik faaliyetler yürütmektir. Ülkelerimiz arasında siyasi, ekonomik ilişkilerin yanı sıra bir kültür ve sanat diyarı olan Macaristan ile ülkemiz arasında kültürel ve sosyal ilişkileri de geliştirmek ve böylelikle ülkemizin Macaristan'daki görünürlüğünü artırmak öncelikli hedeflerim arasındadır" ifadelerini kullandı.

SELDA ÇİMEN KİMDİR?

30 Aralık 1973 tarihinde Limasol'da doğan Selda Çimen, ilk ve orta öğretiminin ardından Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde lisans ve lisansüstü öğrenimini Uluslararası İlişkiler dalında yaptı. 2 Haziran 1997 tarihinde Basın-Yayın ve Enformasyon Memuru olarak KKTC Dışişleri Bakanlığında göreve başlayan Çimen, Şubat 2006 tarihinde 2. Katip olarak Konsolosluk Müdürlüğünde görev yaptı. Ekim 2006 - Ekim 2011 yılları arasında KKTC İslamabad Temsilciliği'nde Temsilci Yardımcısı olarak görev alan Selda Çimen, merkeze dönüşünde sırasıyla Ekonomik, Sosyal ve Kültürel İşler Müdürlüğü ve İslam İşbirliği Teşkilatı ile İlişkiler Müdürlüğünde Baş Katip olarak görev aldı. Çimen, Ocak 2014 - Ocak 2015 tarihleri arasında KKTC Tel Aviv Temsilciliği'nde Misyon Şefi olarak görev yaptı, ardından merkezde İslam İşbirliği Teşkilatı ile İlişkiler Müdürlüğünde görev aldı.

KKTC Budapeşte Temsilcisi Selda Çimen Göreve Başladı

KKTC Budapeşte Temsilcisi Selda Çimen Göreve Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim