• BIST 9530.47
  • Altın 2479.048
  • Dolar 32.4659
  • Euro 34.6424
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

KKTC Başbakanından Ankara'ya tepki: Bakanlarımızın karşısına müsteşar oturtuldu

KKTC Başbakanından Ankara'ya tepki: Bakanlarımızın karşısına müsteşar oturtuldu
KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, su konusu ile ilgili Türkiye'nin kendilerine uyguladığı muamelenin hoş olmadığını kaydetti.

KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, su konusu ile ilgili Türkiye'nin kendilerine uyguladığı muamelenin hoş olmadığını kaydetti. Kalyoncu, "KKTC bakanları Türkiye'ye giderse ve karşılarına müsteşar yardımcıları oturursa burada bir sorun var. Bu, karşı karşıya kaldığınız durum ve neden ileri gidemediğimizin bir ürünüdür. Bunların değişmesi ve düzeylerle iletişime geçilmesi gerekir." dedi.

Türkiye'den KKTC'ye verilen suyun yönetimi konusunda anlaşmazlık sürüyor. Başbakan Kalyoncu Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada su konusunun daha da uzayacak bir konu olduğunu ifade etti. KKTC'den dört bakanın geçtiğimiz günlerde Ankara'daki temaslarında gördükleri muamelenin yanlış olduğuna işaret eden Kalyoncu, "Bakanlarımız Türkiye'ye giderse ve karşılarına müsteşarlar oturursa burada bir sorun var. Bu durum neden ileri gidemediğimizin bir ürünüdür." şeklinde konuştu.

"Bunların değişmesi ve düzeylerle iletişime geçilmesi gerekir." diyen Kalyoncu, Türkiye'ye gönderilen metinde 3 temel konu olduğunu ifade etti. KKTC'deki belediyelerin de ihtiyaçlarının gözetilmesi gerektiğini ifade eden Kalyoncu, "Havaalanı (Ercan) özelleştirildi oradaki zorlukları görüyoruz. Havaalanı içerisindeki adam, astığı astık kestiği kestiktir." diyerek işletme sahibine tepki gösterdi.

"BELEDİYELERİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ DOĞRU DEĞİL"

Su konusunda Belediyeler Birliği'nden iki temsilci olmasını önerdiklerini ancak bu konunun bile Türkiye'de tartışıldığını ifade eden Başbakan Kalyoncu, Türkiye'de belediyelere yönelik su kullanımının özelleştirilmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

"Su borularına atık girer mi girmez mi bu tartışma hala devam ediyor." diyen Kalyoncu, yap işlet devret modelinin mümkün olduğunu ancak belediyelerin de önüne geçilmesinin doğru olmadığını dile getirdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim