• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Kızlar isteklerini ‘Dilek Kutusu’na atacak

Kızlar isteklerini ‘Dilek Kutusu’na atacak
Diyarbakır Turizm ve Otelcilik Anadolu Lisesi, kız çocuklarının okula devam oranının artırılması için bir süre önce, "Kız çocuklarımız eğitim hayatına...

Diyarbakır Turizm ve Otelcilik Anadolu Lisesi, kız çocuklarının okula devam oranının artırılması için bir süre önce, "Kız çocuklarımız eğitim hayatına geri dönüyor" sloganı ile başlattığı proje kapsamında dün muhtarlarla ikinci bir toplantı gerçekleştirdi.

İlk toplantının aksine somut çalışmalara imza atılması kararı verilirken, ilk somut adımda isteklerini rahat bir biçimde ifade edemedikleri değerlendirilen kız çocuklarının isteklerini rahat biçimde yapmalarına fırsat verecek "Dilek Kutuları'nın köylere ve muhtarlıklara asılması kararı alındı.

Bir otelde muhtarlarla yapılan yemekli toplantıda okul idarecileri hazır bulundu. Okul yetkilileri, projeyi anlatmadan önce muhtarlara okullarının öz geçmişini anlattı. Daha sonra proje hakkında muhtarları bilgilendirildi.

KADIN MUHTAR'DAN PROJEYE DESTEK

Diyarbakır'da tek ve ilk kadın muhtar olan Bağlar İlçesi Muradiye Mahalle Muhtarı Dilek Demir de, söz alarak söz konusu projeyi desteklediklerini belirtti. Demir, "Bu konuda en iyi örnek benim. Babam beni küçük yaşta tanımadığım bir adamla evlendirdi. 20 yıl sonra boşandım ve şu an ayaklarımın üstünde durabiliyor. Çocuklarımı da kendim okutuyorum. Ama okumanın yaşı yok. Şu an dışarıdan Liseyi okuyorum. Ben bu projeyi destekliyor ve katkı sunmak için elimden geleni yapacağım. Gerekirse ailelere gidip onlarla tek tek konuşacağım ve onların çocuklarını yeniden okula göndermeleri konusunda ikna etmeye çalışacağım" dedi.

DİLEK KUTUSU ASILACAK

Daha sonra söz alan diğer mahalle muhtarları, köylerde yaşayan kız çocuklarının okumak istemeleri durumunda yaşanacak ulaşım sorununun da giderilmesi gerektiğini kaydetti. Muhtarlar, kız çocuklarının dertlerini daha iyi anlatabilmeleri için köylere ve muhtarlıklara "Dilek kutusu" asılması için talepte bulundular. Okul yöneticileri talebe olumlu yanıt vererek kapmayanın derhal başlatılması için çalışmalara başladı.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim