• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Kızkalesi turizm sezonuna hazır

Kızkalesi turizm sezonuna hazır
Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk, turizm sezonu öncesinde incelemelerde bulunduğu Kızkalesi'nin Erdemli'nin vitrini olduğunu söyledi.

Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk, turizm sezonu öncesinde incelemelerde bulunduğu Kızkalesi'nin Erdemli'nin vitrini olduğunu söyledi.

Kaymakam Pamuk, turizm sezonu öncesinde beraberinde Kültür ve Turizm İl Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu ile birlikte tarihi Kızkalesi'nde yerinde inceleme yaptı. Burada bir değerlendirmede bulunan Kaymakam Pamuk, "Tarihi ve turistik Kızkalesi'nde yat ve taşımacılıkta kullanılan tekneler ile ilgili yerinde bir incelemede bulunduk. Ayrıca Kızkalesi'nin yeni turizm sezonuna hazırlıklarını yerinde gördük" dedi.

Kızkalesi'nin yöre için büyük önem taşıdığını ifade eden Kaymakam Pamuk, "Kızkalesi Erdemli açısından çok değerli bir tarihi eser. Gerek Erdemli'mizin tanınırlığı açısından, marka değeri açısından, Erdemli'ye değer katan bir bölge ve adeta ilçemizin vitrini konumunda. Kızkalesi Erdemli'yi tanıtacak, Erdemli'ye katkılar sağlayacak bir destinasyon. Dolayısıyla bunun turizm açısından gelen misafirlere en iyi şekilde tanıtılması, aktarılması, burada insanların huzur içerisinde tatillerini geçirmeleri bizim için çok önemli. Bunun için sezon hazırlıkları kapsamında gerçekleştirilen çalışmaları yerinde görerek, yerinde değerlendirmelerde bulunduk. İşletmecilerle de bir araya gelerek sorunları dinledik. Amacımız Erdemli'ye gelen misafirlerimizin burada huzur içerisinde tatillerini geçirmeleri" diye konuştu.

Yaz aylarında ilçenin ve özellikle Kızkalesi'nin yoğun bir ilgi gördüğünü dile getiren Kaymakam Pamuk, "Erdemli geneli nüfusumuz 130 bin. Ama yazın nüfusumuz 400 bine çıkıyor. Kızkalesi'nin kış sezonu nüfusu 3-4 bin civarındayken, yazın bu nüfus 50-60 bine ulaşıyor. Dolayısıyla bu nüfus artışı da yoğun bir ilgi ve alaka gördüğünün tespiti. Dışarıdan gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin rahat ve huzur içerisinde keyifli bir tatil geçirmeleri için çalışmalarımız, yerinde incelemelerimiz, sorunlarımızın giderilmesi noktasındaki tespitlerimiz bu şekilde" dedi.

Kaymakam Pamuk, Kızkalesi'nin ışıklandırma sorunlarının giderildiğini de kaydetti.

Kızkalesi turizm sezonuna hazır

Kızkalesi turizm sezonuna hazır

Kızkalesi turizm sezonuna hazır

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim