• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Kızını kurtarmak için kiralık katil tuttu!

Kızını kurtarmak için kiralık katil tuttu!
İstanbul'da, 59 yaşındaki Haydar Karataş, şiddet gören kızının eski sevgilisi Abdi Kaynar'ı öldürmek için kiralık katil tuttu.

Uğradığı silahlı saldırı sonucu beyin ölümü gerçekleşen Kaynar’ın vurulmasıyla ilgili 9 kişi yakalandı.

Olay, Gürsel Mahallesi, Yalınçıkmazı Sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, cinsel saldırı, yaralama ve tacizden kaydı bulunan 41 yaşındaki Abdi Kaynar, 13 Mart’ta silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Kaynar, çağırılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Beyin ölümü gerçekleşen Abdi Kaynar’ı vuranların yakalanması için İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü soruşturma başlattı. Cinayet Masası dedektifleri, saldırganların kiralık bir araçla olay yerine gittiklerini belirledi. Aracı kiralayan, 2 kişi gözaltına alınırken şüpheliler, silahı Yaşar Köseoğlu’nun kullandığını söyledi.


Dedektifler, tetikçiyi yakalamak için çalışırken, saldırıyı Abdi Kaynar’ın kendisinden ayrılan sevgilisi Nazlı Karataş’ın babasının azmettirdiği tespit edildi. İddiaya göre, Nazlı Karataş, 2 yıl evli kaldığı İran uyruklu eşi Hamit Moslom ile kısa süre önce boşandı. Bşr süre sonra Abdi Kaynar’la sevgili olan Karataş, erkek arkadaşından şiddet görünce savcılığa giderek şikayetçi oldu. Nazlı Karataş; Abdi Kaynar’ın şikayetini geri alması için kendisini dövmesi üzerine, durumu babası Haydar Karataş’a anlattı.

TETİKÇİ TUTTU

İddiaya göre, Haydar Karataş, olayı eski damadıyla görüşerek, plan yaptı. Kızının durumuna üzülen Karataş, Abdi Kaynar’ın öldürülmesi için, kiralık katil tuttu. Büfe işletmecisi baba, kızının sevgilisini vurması için Yaşar Köseoğlu ile, 40 bin lira karşılığı anlaştı. Baba Haydar Karataş, yapılan plan gereği, buluşmak için Yaşar Abdi Kaynar’ı aradı. Kaynar, ayrıldığı sevgilisinin babası ve İranlı eski kocasının yanına gittiği sırada, saldırı gerçekleşti. Tetikçi Köseoğlu, ateş ettikten sonra yanındaki 2 kişiyle kaçarak izini kaybettirdi.

Cinayet Masası dedektifleri, Nazlı Karataş, olayı azmettiren baba Haydar Karataş, İranlı eski koca ve saldırıyla ilgili diğer 5 kişiyi yakaladı. Polisten kaçmaya çalışan kiralık katil ise dün sabah gözaltına alındı. Emniyet’teki işlemlerin tamamlanmasının ardından, şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim