• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

‘Kızıma yanlış tedavi uygulandı, onu örtmek için domuz gribi diyorlar’

‘Kızıma yanlış tedavi uygulandı, onu örtmek için domuz gribi diyorlar’
Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne pazartesi günü "yüksek ateş" nedeniyle götürülen 11 yaşındaki Nisa Babakan'a önce "menenjit" teşhisi kondu.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne pazartesi günü "yüksek ateş" nedeniyle götürülen 11 yaşındaki Nisa Babakan'a önce "menenjit" teşhisi kondu. Durumu fenalaşan Nisa yoğun bakıma alındı. Ardından "menenjit değil, domuz gribi de denen H1N1 virüsü kaptığı" söylendi. Domuz gribi iddiasına inanmayan küçük kızın ailesi hastane önünde umutsuzca bekliyor. Aile, Sağlık Bakanlığı'nı defalarca aramalarına rağmen kendilerine herhangi bir dönüş yapılmadığını belirtiyor.

Bahri Babakan, pazartesi günü öğleden sonra 11 yaşındaki kızı Nisa'yı "yüksek ateş" nedeniyle Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirdi. Kızına "menenjit olabilir" diyerek yanlış tedavi uygulandığını iddia eden Babakan, ateş düşürücü yerine verilen ilacın kızının durumunu kötüleştirdiğini söyledi. Nabzı artan, kalp atışları hızlanan kızının kalbinin de birkaç kez durduğunu kaydetti. Nabzı ve kalp atışları hızlanan kızının ilaçtan sonra fenalaştığını ve yoğun bakıma kaldırıldığını savunan acılı baba, bugün de kendisine "kızınız domuz gribi olmuş" denildiğini belirtti. Domuz gribi iddiasına inanmadığını belirten Bahri Babakan, "Herhangi bir tanı koymadan direkt menenjit deyip verdiler ilacı. Kalp ritmi attı, göğsü inip kalktı. Kızımı yanlış tedavi ile mahvettiler. Şimdi de domuz gribiymiş diyorlar. Madem domuz gribiydi kaç gündür niye teşhis konmadı? Hiçbir tetkik yapmadan neden ilk gün menenjit ilacı verdiler? Kızıma yanlış tedavi uygulandı, onu örtmek için de domuz gribi diyorlar." şeklinde konuştu.

Kızının şu an makineye bağlı olarak yoğun bakımda olduğunu söyleyen Babakan, "Kızımın durumu şu an çok kötü. Kalbi 3-4 kez durdu. Damarları şişti. Oysa Pazar günü birlikte parka gitmiş, gezmiştik. Yüksek ateşi nedeniyle getirdim. Şimdi bana domuz gribi olmuş diyorlar. İnanmıyorum. O ilk gün kızıma ne uyguladılarsa, ne verdilerse o kötü yaptı. Bunu kabul etmiyor hastane yönetimi, kimse bizi takmıyor bile. Hemşireler de dalga geçiyor resmen." diye konuştu.

Üç gün sonra kızına "domuz gribi" teşhisi konduğunu söyleyen Babakan, "Çocuk Hastalıkları Klinik şefi de bugün "çocuk iyice kötüledi" dedi. Domuz gribi dedi. Zerre kadar inanmıyorum. Domuz gribi havası vermeye çalışıyorlar. Şimdi bunları söylüyorum diye doktorları da karşıma almak istemiyorum. Kızımla ilgilensinler, kurtarsınlar." ifadelerini kullandı.

Domuz gribi tanısı konduktan sonra "çocukla temas eden herkes gelsin" denildiğini belirten Babakan'ın akrabası Aynur Tepebaşı ise "Hepimiz geldik. Şöyle bir bakıp 2 saat sonra "domuz gribiyle ilgili bir şey yok" deyip hepimize aynı ilaçtan yazdılar. Madem 2 saatte domuz gribi anlaşılıyordu Nisa'ya neden ilk gün aynı tanı konmadı? Neden menenjit dendi de öyle tedavi yapıldı? Üstelik bize "siz domuz gribi kapmamışsınız" derken hiçbir tahlil yapılmadı. Nasıl anladılar acaba?" diye konuştu.

Hastanenin önünde çaresizce bekleyen aile, Sağlık Bakanlığı yetkililerinden yardım bekliyor. Sağlık Bakanlığı'nın hastaneyle görüştüklerini, ancak onların "gerçeği gizlediğini" iddia eden aile üyeleri bir sonuç alana kadar hastane önünden ayrılmayacaklarını belirtiyor.

Hastane yetkilileri ise "görüş veremeyeceklerini" belirterek, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

‘Kızıma yanlış tedavi uygulandı, onu örtmek için domuz gribi diyorlar’

‘Kızıma yanlış tedavi uygulandı, onu örtmek için domuz gribi diyorlar’

‘Kızıma yanlış tedavi uygulandı, onu örtmek için domuz gribi diyorlar’

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim