• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C

Kızıltoprak’a Yeni Muhtarevi

Kızıltoprak’a Yeni Muhtarevi
Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Kızıltoprak Mahallesi Muhtarevi, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından hizmete açıldı.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Kızıltoprak Mahallesi Muhtarevi, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından hizmete açıldı.

Muratpaşa ilçesi Kızıltoprak Mahallesi Muhtarevi, törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Muhtarlıklar ve muhtarlar demokrasinin hücrelerini oluşturuyor. Onların oluşturduğu hücreler ile demokrasimiz ve demokrasinin kurumlarını oluşturuyor. Devletin vatandaşa açılan ilk kapısı, muhtarlıklarımız ve muhtarlarımız. Muhtarlarımızla sürekli iletişim içerisinde bir gönül bağıyla mesaimizi yürütüyoruz" dedi.

MUBİM'DE ÇÖZÜM YÜZDE 90

Yeni Büyükşehir Yasasıyla genişleyen Antalya'da muhtarların sıkıntılarına hızlı cevap bulabilmek için teknolojik imkanları sonuna kadar kullandıklarını ifade eden Başkan Türel, "Muhtarlarımız ne zaman bana ulaşmak isteseler, her zaman onlarla irtibat kuruyorum. Türkiye'de ilk kez MUBİM adında bir yapılanmayı sağladık. Muhtarlar sorunlarını buradan iletiyor ve takibini yapıyorlar. Her sene muhtarlarla bir araya gelip, çalışmaları değerlendiriyoruz ve hizmetler noktasındaki eksiklerimizi görmeye çalışıyoruz. Bu toplantılarda MUBİM'e gelen müracaatların yaklaşık yüzde 90'ın üzerinde bir bölümünün mutlaka cevapladığımızı veya çözdüğümüzü görüyoruz" dedi.

MUHTARLARA BİLGİSAYAR KURSU

Muhtarların teknolojik açıdan imkanlarının genişletilmesinin çok önemli olduğunu belirten Türel, "Onların bize bir köprü oluşturmak suretiyle ulaştırması neticesinde biz de yol haritamızı, hizmet haritamızı belirlemeye çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi Antalya'daki bütün muhtarlarımızı teknolojinin bütün imkanlarından faydalanması için eksikleri olanları bilgisayarlarla, bilgisayarı olanlarında sistemlerini geliştirerek çok önemli bir katkıda bulunduğumuzu düşünüyorum. Tabi muhtarlarımız espri yapıyorlar diyorlar ki "Başkanım bilgisayarları verdiniz de bir de ASMEK'te kurs aç bilgisayarlarla ilgili onunda kullanımını en iyi şekilde sağlayalım" onu da yapıyoruz" diye konuştu.

KAVGALAR VATANDAŞI CEZALANDIRIR

Hizmet noktasında siyasi parti ayrımı yapmadığını ifade eden Türel, "Muratpaşa Belediye Başkanımız da burada. Birlikte olmaktan da büyük memnuniyet duyuyorum. Gıyabında konuşuyorum, böyle toplantılarda konuşuyorum, her yerde ifade ediyorum. Bizim tabi ki siyasi partilerin temsilcileri olarak belediye başkanlığı görevine gelmemiz sebebiyle siyasi rozetlerimizi belediyelerimizin kapısında bırakmak gibi bir alışkanlığımız var. Bu sadece sözde kalmamak, bunu icraatlarda gerçekleştirerek yapıyoruz. Çünkü hizmet bizim en önemli önceliğimizdir. Bizler siyasi parti farkı gözetmeksizin hizmet ediyoruz" dedi.

20 SENELİK HAYAL GERÇEKLEŞİYOR

Kızıltoprak Mahallesi Muhtarı Mustafa Yılmaz'ın, kendisini milletvekili olduğu dönemde sağlık ocağı için ziyaret ettiğini hatırlatan Başkan Türel, "Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra sağlık ocağı ile ilgili Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait arazinin 10 yıl boyunca kiralanması neticesinde şimdi bu projeyi tamamlıyoruz. Birkaç hafta içerisinde tamamlayıp ihalesine çıkacağız. 2 bin 237 metrekarelik alanda yapacağımız proje kapsamında toplum sağlık merkezi, aile sağlığı merkezi, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ofislerinin olduğu ve KETEM'in olduğu bir merkez" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kızıltoprak Mahallesi Muhtarı Mustafa Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a plaket verdi. Muhtarevi kurdelenin kesilmesinin ardından hizmete açıldı.

Kızıltoprak’a Yeni Muhtarevi

Kızıltoprak’a Yeni Muhtarevi

Kızıltoprak’a Yeni Muhtarevi

Kızıltoprak’a Yeni Muhtarevi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim