• BIST 9079.97
  • Altın 2306.744
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0321
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ne gelen leyleklerin göç haritası çıkarılacak

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ne gelen leyleklerin göç haritası çıkarılacak
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından turizme kazandırılma çalışmaları devam eden koruma altındaki Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ndeki leyleklerin...

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından turizme kazandırılma çalışmaları devam eden koruma altındaki Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ndeki leyleklerin göç haritası çıkarılacak.

Kızılırmak Deltası'nda incelemelerde bulunan Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu üyeleri, leylekler için yapılan ve "Leylek TOKİ" adı verilen konaklama alanlarına hayran kaldı. Komisyona eşlik eden Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, üyelere yapılan çalışmaları yerinde anlattı. Albayrak, "Erkek leylekler yuvalarına ulaştı, dişi leylekler ise ulaşmak üzere. Haziran ayı yavru çıkış ayı olarak biliniyor. Haziran ayında 5 leyleğe verici takılarak göçleri izlenecek. Aynı zamanda 100 leyleğe de halkalama yapılacak. Vericiler takıldıktan sonra leyleklerin göç hareketleri izlenecek ve hikayeleri oluşturulacak." diye konuştu.

"KAÇAK YAZLIKLAR ER YA DA GEÇ YIKILACAK"

Kanuna aykırı olarak inşa edilen kaçak yapılarla her zaman mücadele içinde olduklarını hatırlatan Albayrak, "Köy evlerine dokunmayacağımızı, hatta onları güzelleştirmek için, onların sağladığı doğal hayatı öne çıkarmak için her türlü çalışmayı yapacağımızı defalarca söylüyoruz. Hiç bir köylü mağdur olmuyor yaptığımız çalışmalarda. Yıkımların yapılacağı bölge yazlıkların olduğu yerler. Yıkımlara başlayamamamızın sebebi açılan davalar. Bunlar sadece süreci uzatıyor. Kanuna aykırı olduğu için yıkımlar er ya da geç gerçekleştirilecek. Yıkımı tamamlanan alanda 144 kaçak yapı vardı. Burada da 150'nin üzerinde var. Yasal sürecin tamamlanmasıyla birlikte yıkım çalışmalarını hızlı bir şekilde gerçekleştirmeyi planlıyoruz." dedi.

"TEKNE İLE ADAYA YOLCULUK"

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulugöl'e getirilen tekne ile adada yapılacak olan kıl çadır ve eğitim alanlarına ulaşım sağlanacak. Ada kısmındaki iskelenin yapımının devam ettiğini belirten Zennube Albayrak, şöyle konuştu: "Deltada bulunan adayı ziyarete açmak istedik. Burası çok güzel bir ada. Gölün ortasında geniş ve düz bir alanda bulunuyor. Ziyaretçilerin doğa ile iç içe olabileceği bir yer. Burada Galeriç bölgesinde yaptığımız gibi kıl çadır yapacağız. Ayrıca eğitim amaçlı projelerimizde var." dedi.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim