• BIST 9086.27
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Kızılay’ın "Kocaman yüreklisi" 81. kez kan bağışında bulundu

Kızılay’ın  "Kocaman yüreklisi" 81. kez kan bağışında bulundu
Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, 81. kez kan bağışında bulunan kurum gönüllüsü 60 yaşındaki Hasan Yüzbaşıoğlu'nu teşekkür...

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, 81. kez kan bağışında bulunan kurum gönüllüsü 60 yaşındaki Hasan Yüzbaşıoğlu'nu teşekkür plaketi, madalya ve hediyelerle onurlandırdı.

Her fırsata donör ile bir araya gelen Şube Başkanı Ramazan Saygılı, 40 yıldır kan bağışında bulunan "Kocaman yürekli" diye tanımladığı Kızılay gönüllüsü Hasan Yüzbaşıoğlu gibi insanların sayısını artırmak için çalıştıklarını ifade etti. Düzenli kan bağışında bulunan vatandaşlara "Bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır" esprisiyle fincan takımı hediye ettiklerini belirten Saygılı, insani yardım ve kan bağışı çağrılarına karşılık veren hayırseverlere teşekkür etti.

Verilen her ünite kanın kurtarılan üç can anlamına geldiğini belirten Saygılı, "Gönüllülerimiz bir taraftan kan bağışlarıyla hayat kurtarırken, diğer yandan ihtiyaç sahiplerinin "sofralarına katık, kaşıklarına lokma" oluyorlar. 01 plakalı Adana'dan "iyilik eli" dünyanın her bir noktasına uzanıyor. Bu güzel davranışlarıyla yüreklerde kandiller yakıyorlar. Türk milletinin iyilik eli Kızılay'a verdikleri destek dolayısıyla Adanalı hamiyetperver hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Toplumdaki sürekli gönüllü kan bağışçı sayısını artırmak için çalıştıklarını vurgulayan Saygılı, "Hastanelerimizde kan bekleyen çok sayıda hasta var. Bu insanların dertlerine derman olma adına düzenli kan bağışı bilincini toplum geneline yerleşmesi gerekiyor. Şu anda yeterli kan stoklarına sahibiz. Ancak "kan" devamlı bir ihtiyaç olduğu için stokların beli bir seviyenin altına düşmemesi lazım" diye konuştu.

Saygılı, Orman Bölge Müdürlüğü ile yaptıkları protokol doğrultusunda düzenli kan bağışı yapan gönüllüler adına fidan diktiklerini hatırlattı.

40 yıldır kan bağışında bulunan Hasan Yüzbaşıoğlu ise vatandaşlık bilinciyle bu görevi yerine getirdiğini kaydetti. Verdiği kan ile bir canın kurtulacağının mutluluğunu yaşadığını anlatan Yüzbaşıoğlu, "Hiç tanımadığım bir hasta ile kan kardeşi olmak çok güzel bir duygudur. Kızılay'ın adıma Toroslar'a bir fidan dikmesi beni ayrıca sevindirdi. Bütün vatandaşları kan bağışı yapmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim