• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Kızılay’ın 38 Yıllık Başkanı Güven Tazeledi

Kızılay’ın 38 Yıllık Başkanı Güven Tazeledi
1978 yılından beri Türk Kızılayı Manisa Şube Başkanlığı görevini yürüten Cengiz Yurdabekçi, yapılan olağan genel kurulda yeniden başkanlığa seçildi.

1978 yılından beri Türk Kızılayı Manisa Şube Başkanlığı görevini yürüten Cengiz Yurdabekçi, yapılan olağan genel kurulda yeniden başkanlığa seçildi.

Kızılay Manisa Şube Başkanlığı Toplantı Salonunda yapılan genel kurulda Kızılay Manisa Şubesinin 38 yıldır başkanlık görevini yürüten Cengiz Yurdabekçi güvenoyu alarak 3 yıllığına yeniden Kızılay'ın başkanı seçildi. Divan başkanlığına Ali Filizkan seçildiği genel kurulda konuşan Yurdabekçi, asırlık bir çınar olan Türk Kızılayının tam 148 yıldır kuruluş amacından sapmadan insan mutluluğu için çalıştığını ifade ederek, "Bugün ülkemizin ve dünyanın birçok coğrafyasında yüz binlerce insana yardım eli uzatan ve dünyanın en önemli yardım kuruluşları arasında ilk sıralarda yer alan Türk Kızılayı'nın başarısı değerli Kızılaycı dostlarımızın desteği sayesinde olmuştur. Her geçen gün insani yardım çalışmalarının daha da önemli hale geldiği bir dönemde Türk Kızılayı olarak emeği ve özveriyi ortak akılla güçlendirmek ve her zamankinden daha fazla çalışmak zorunda olduğumuzun idraki içindeyiz. Şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım ile birlikte gerek ülkemizde gerekse dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine sizlerin desteği ile el uzatmanın gururunu yaşamaktayız. Türk Kızılayı ile Türk Bayrağının yan yana başarıyla dalgalanmasına imkân sağlayan çalışmalarımızla iftihar duymaktayız" dedi.

Bu ulvi çalışmaların elbette ülkemizin dünya üzerindeki yeri ve itibarı açısından çok büyük bir öneme sahip olduğunu kaydeden Yurdabekçi, "Ulusal ve uluslararası ölçekteki Kızılay algısı, şükürler olsun ki tüm Kızılaycıların başını dik tutacak düzeylere taşınmıştır. Türk Kızılayı'nın bugüne kadar ki çalışmalarında çok büyük yardım, katkı ve destekleri olan, tüm kurum - kuruluşlarımıza ve daire müdürlerimize bizlere göstermiş oldukları desteklerinden dolayı huzurlarınızda sonsuz teşekkür ve şükranlarımızı sunuyorum" diye konuştu.

Manisa Kızılay kan Merkezinin yaptığı çalışmalardan bahseden Yurdabekçi, "2015 yılı hedefi 57 bin ünite kan olan ama özverili çalışmaları neticesinde 61 bin 667 ünite kan aldık. Kan personelimiz, Ege Bölge Afet Yönetim Müdürü Halil Aksüt ve personeliyle beraber hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan bu işe kendimizi adamış bulunmaktayız. Üstlendiğimiz bu kutsal görevi karşılık beklemeden Allah rızası için, halkımız için, insanlık için yürütmeye söz verdik, mutluyuz, gururluyuz. 1971-1972 yıllarında 1.786 TL borç ile başladığımız bu kutsal görevimizde 2015 yılı sonu itibariyle 150 milyon TL değerinde 191 gayrimenkulü Türk Kızılayına kazandırmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Türk Kızılayı'nın yardım gücünü arttırmak ve geliştirmek amacıyla hayata geçen Manisa da Konforlu bir yaşam alanı sağlayan, Eylül 2014 tarihinde resmi açılışını gerçekleştirdiğimiz Şehzade Konutlarımızın kiralama ve satış işlemleri devam etmektedir. 2010 yılında temellerini attığımız 2013 yılında da faaliyete başladığımız Hayırsever Hakkı Keleşoğlu'nun desteğini de alarak yaptırdığımız Bekir-Sacide Keleşoğlu Kan Bağış Merkezimiz, Yeni Şube Hizmet Binamız ve Konferans Salonumuzla daha profesyonel ve etkili çalışarak ihtiyaç sahiplerinin yardım eli oluyoruz." dedi.

Yurdabekçi, "Türk Kızılayı şartlar ne olursa olsun inançla, güvenle, şefkatle çalışmayı, ayrım yapmadan tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı ilke edinen gönüllü bir hizmet ordusudur. Türk Kızılayı'nın ülkemizde ve dünyada daha çok hizmet yapan, Türkiye'nin adını daha çok duyuran bir itibar müessesesi olarak faydalı hizmetleri sürdüreceğine inanıyorum, inanıyoruz. Bu vesile ile bugün dünyanın en saygın yardım kuruluşu olan Kızılayımızın geleceğine sahip çıkmak için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

178 üyenin hepsinin oyunu alan Kızılay Manisa Şube Başkanı Cengiz Yurdabekçi yeniden başkan seçilirken, yönetim kurulunda ise Cemal Kahraman, F. Nuran Nufüsçu, İbrahim Kurul, Şerif Gül, Cemal İnceler, Alparslan Ustamehmetoğlu, Ahmet Songüler, Mehmet Kuşçular, Selman Keresteci ve Tülin Turantekin yer aldı. Hakan Yılmazbaş yeniden şube denetçisi oldu.

Kızılay’ın 38 Yıllık Başkanı Güven Tazeledi

Kızılay’ın 38 Yıllık Başkanı Güven Tazeledi

Kızılay’ın 38 Yıllık Başkanı Güven Tazeledi

Kızılay’ın 38 Yıllık Başkanı Güven Tazeledi

Kızılay’ın 38 Yıllık Başkanı Güven Tazeledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim