• BIST 9079.97
  • Altın 2323.673
  • Dolar 32.366
  • Euro 34.9506
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Kızılay Sakarya Şube Başkanı Ahmet İşgüzar 2015 Yılını Değerlendirdi

Kızılay Sakarya Şube Başkanı Ahmet İşgüzar 2015 Yılını Değerlendirdi
Kızılay Sakarya Şube Başkanı Ahmet İşgüzar 2015 yılını değerlendirerek, sınır bölgesinde kurulan kamplara 800 adet konterynr ve 2 bin çadır göndermeye...

Kızılay Sakarya Şube Başkanı Ahmet İşgüzar 2015 yılını değerlendirerek, sınır bölgesinde kurulan kamplara 800 adet konterynr ve 2 bin çadır göndermeye hazır olduklarını belirtti.

Kızılay Sakarya Şube Başkanı Ahmet İşgüzar 2015 yılını değerlendirdi. İşgüzar yaptığı açıklamada, "İlimizdeki muhtaçlarla ilgili 2011 yılında Adapazarı Belediyesi ile beraber bir yardım marketi açmıştık. Sakarya'da 2015 yılında 20 bin aileye yardım da bulunduk. Bu markette giyimden, kırtasiye, gıdaya her malzeme bulunuyor. Muhtaç aile sahipleri komisyon tarafından tespit ediliyor. Tespit edilen ailelere kart veriyoruz. İhtiyaçlarını marketten bu kart sayesinde alıyorlar. Yardıma muhtaç aileler düzenli her ay ihtiyaçlarını karşılıyorlar. İlçelerimizde yardıma muhtaç aileler ise İlçe Sosyal Yardım vakıfları yapıyor" dedi.

2016 YILINDA KAN HEDEFİMİZ 26 BİN OLACAK

Kızılay Sakarya Şubesi'nin 2016 yılında hedefinin 26 bin olacağından bahseden Başkan İşgüzar, "Türk Kızılayı bir organizenin, çok düzenli bir çalışmanın içerisinde. İller olarak biz kendi başımıza değil, genel merkeze bağlı bir sistemin içerisinde düzenli bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Kan alımı çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Bütün ilçelerimizde belli zamanlarda yani 3 ayda bir kan kampanyaları düzenliyoruz. Bir bireyin kan verme süresi 3 aydır. Sağlıklı bir insan kan verdiği zaman 3 aydan sonra yeniden ikinci kanı verebilir. Sanayi kuruluşlarımız da çok ciddi kan kampanyaları düzenliyoruz. Bununla ilgili 4 ekibimiz var her gün belirlenmiş yerlere kan alımına çıkıyor. Üniversitemizde ciddi bir kan bağışı oluyor. Özellikle vatandaşlarımız kış aylarında kan vermekte çekingen duruyorlar. Kan stoklarımız eridi. Vatandaşlarımızdan çok ciddi yardım istiyoruz. Kızılay Sakarya Şubesinin hedefe koyduğu 24 bin ünite kanı 2015 yılında aldık ve hedef çalışmasını başarısıyla tamamladık. Bu yılki hedefimiz 26 bin olacak. Sakarya'nın ortalama kan ihtiyacı 26 bin ile 27 bindir. Demekki 2016 yılında güzel bir çalışma yaparsak Sakarya'mızın kana kendi kendine yeter dereceye gelecektir. Hep birlikte herkes rahat edecek" diye konuştu.

SINIR BÖLGESİNE GÖNDERİLMEK ÜZERE KONTERYNER VE ÇADIRLARIMIZ HAZIR

Sınır bölgesinde kurulan kamplara gönderilmek üzere aile tiği çadır ve konteynerların hazır olduğunu belirten İşgüzar, "Türkiye Cumhuriyetinde son çıkan göçmenler ve afetlerle ilgili kanunda göçmenleri barındırmak yani kalacakları yeri temin etmek çadır veya konteyner görevi Başbakanlığı bağlı AFAD'a verildi. Kızılay o günden beri barınmada yok sadece beslenmede var. Biz bu kamplardaki veya yurt içindeki diğer sığınmacılara beslenmeden yana destek oluyoruz. Bunlarla ilgili çadır, konteyner ihtiyacı AFAD tarafından karşılanıyor. Depomuzda 800 adet konteynr, 2 bin tane de çadırımız var. Biz bunları AFAD'ın bizden istediğine teslim ediyoruz, AFAD ise ihtiyaç sahiplerine veriyor. Halep ve Bayırbucak bombalanmasından sonra AFAD'tan bize elinizdeki 800 konteynerı hazırlayın emri geldi. Konteynerlarımız hazır ve istenildiği zaman burdan oraya nakli yapılacak ve o bölgede kullanılacak" ifadelerini kullandı.

Kızılay Sakarya Şube Başkanı Ahmet İşgüzar 2015 Yılını Değerlendirdi

Kızılay Sakarya Şube Başkanı Ahmet İşgüzar 2015 Yılını Değerlendirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim