• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C

Kızılay, kurban bağış bedelini açıkladı

Kızılay, kurban bağış bedelini açıkladı
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, Türk Kızılay'ı kurban bağış bedelini belirledi.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, Türk Kızılay'ı kurban bağış bedelini belirledi.

Konu hakkında açıklama yapan Türk Kızılay'ı Sivas Şube Genel Hizmet Yönetici Musa Değirmencioğlu, arife gününe kadar bağış alacaklarını belirterek,"Yurt içi kurban bedelimiz 740 TL, yurt dışı kurban bedelimiz ise 475 TL'dir." dedi.

Kurbanların kesimin ardından yapılacak kavurmaların ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacağını dile getiren Değirmencioğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bağışlarınızı şubelerimize gelerek makbuz karşılığı yapabilirsiniz bunun yanında banka hesap numaralarımıza ve internetten kredi kartı ile ödeme yaparak da yapılabilmektedir. Kurban vereceğiniz vekaletler tamamen İslami kurallara uygun olarak noter din görevlisi ve veterinerler eşliğinde bütün anı kameralar karşısında görüntüye alınmak kaydıyla yapılmakta olup kesim bittikten sonrada kavurma şekline dönüştürülerek ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmaktadır. Kesim bittikten sonra vekalet veren şahsa bir adet kurban kesim CD'si, bir adet teşekkür belgesi ve bir adette kurban kavurması gönderilip kurbanının kesildiğini de bu şekilde kendisine iletmekteyiz."

Bağışlanan kurbanların kavurma yapıldıktan sonra konservelendiğini ve yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını ifade eden Değirmencioğlu "Bundan önceki yıllarda Sivas ilimizde değerli hemşerilerimiz bize göstermiş olduğu ilgiden dolayı yüzlerin üzerinde kurban bağışı almış bulunmaktayız ve bu almış olduğumuz kurbanlar neticesinde bize karşılığında kavurma geliyor. Bu kavurmaları da Sivas'ta ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaktayız. Ne kadar çok kurban hissesi alabilirsek o kadar çok kavurma alacağımızı ve karşılığında da o kadar çok aileye ulaşacağımızı bildiririm. Bu konuda da değerli Sivaslı hemşerilerimizin bize bu katkıyı vereceğinde şüphe duymamaktayız ve şimdiden gösterecekleri ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim