• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 17 °C

Kızılay, Kan Bağışı Sayısını Artırmak İçin Futbolun Rekabetine Başvurdu

Kızılay, Kan Bağışı Sayısını Artırmak İçin Futbolun Rekabetine Başvurdu
ÇORUM (İHA) – Türk Kızılayı, güvenli kan temini ve bağışçı sayısını artırmak amacıyla yeşil sahalardaki rekabete başvurdu.

ÇORUM (İHA) – Türk Kızılayı, güvenli kan temini ve bağışçı sayısını artırmak amacıyla yeşil sahalardaki rekabete başvurdu. Proje kapsamında Türkiye'nin en çok hayat kurtaran takımı 20 bin 786 kan bağışıyla Galatasaray olurken, Fenerbahçe taraftarı 18 bin 838 kan bağışıyla ikinci, Beşiktaş taraftarı ise 10 bin 779 ünite kan bağışıyla üçüncü sırada yer aldı.

'Türkiye Kan Bağışı Ligi" adı altında hayata geçirilen özel bir projeyle Türkiye'deki taraftarlar takımlarına destek olmanın yanı sıra Kızılay çatısı altında bir araya gelerek ülkenin kan ihtiyacını karşılamaya katkı sunuyor.

Türk Kızılay'ının üç yıl önce hayata geçirdiği Kan Bağışı Ligi projesi, Süper Lig gibi her sezon yeniden başlıyor. Süper ligin bitimiyle birlikte her yıl en çok kan bağışında bulunan taraftarların kulübüne ödül veriliyor.

Kan bağışı yapmadan önce doldurulan formlardaki takım sorusunun cevabı, bilgisayar tabanlı veri bankasına giriliyor, en fazla kan bağışında bulunan takım, kan bağışı liginin zirvesine oturuyor. Galatasaray taraftarı, kan bağışında liderliği kimseye bırakmıyor. Sarı kırmızılıların ardından kan bağışında Fenerbahçe taraftarı ikinci sırada, Beşiktaş taraftarı ise üçüncü sırada gelirken üç büyükleri Trabzonspor ve Bursaspor izliyor. Galatasaray bu sezon yeşil sahalardaki ezeli rakiplerini geride bırakarak şampiyonluğa emin adımlarla ilerliyor.

Örnek bir sosyal sorumluluk projesi olan fikrin, taraftarın içindeki rekabet duygusunu ateşlemesi beklenirken, yaşanacak tatlı ve bir o kadarda kıran kırana bir mücadeleyle birçok insanın hayata yeniden tutunmasına vesile olunması amaçlanıyor.

Türk Kızılayı Çorum Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Senem Biçer, Türk Kızılay'ının güvenli kan temini, kan bağışı bilincinin gelişmesi ve farkındalığın artırılması noktasında özel projeler hayata geçirdiğini belirterek, Türkiye Kan Bağışı Ligi projesinin de bunlardan birisi olduğunu söyledi. Türkiye'de en fazla rağbet gören spor dalının futbol olduğunu, taraftarların büyük bir kitleyi oluşturduğunu vurgulayan Dr. Senem Biçer, taraftar grupları arasında kan bağışına olan ilgiyi artırmak amacıyla Türk Kızılay'ının böyle bir projeyi hayata geçirdiğini ifade etti.

"REKABETİN GERÇEK GALİBİ ŞİFA BULAN HASTALARIMIZ"

Projenin Süper Lig kulüplerini kapsadığını anlatan Biçer, "Bu yıl projenin üçüncü yılı. Kan bağışı ligi her yıl Süper Lig başlarken başlıyor ve sezon sonuna kadar devam ediyor. Taraftarlar takımlarına destek olurken aynı zamanda Kızılay çatısı altında bir araya gelerek ülkenin kan ihtiyacını karşılanmasına katkı sağlamış oluyorlar. Aralarındaki rekabet tatlı bir rekabete dönüşüyor. İnsani değerlere dayanan bir rekabet oluşuyor. Bu rekabetin gerçek galibi şifa bulan hastalarımız oluyor. Bir araya gelmez denilen taraftarlar bir araya geliyorlar. Taraftarlar bu projeye nasıl katkı sağlayabilir? Kan bağışı yapmaya geldiklerinde taraftar formu var. Orada taraftarı oldukları takımı işaretliyorlar. Biz bunları veri tabanına kaydediyoruz. Haftalık olarak istatiksel olarak sisteme yansıyor. kanver.org ve Türkiye Kan Bağışı Ligi linkinden de kendileri takip edebiliyor. Lig sonuna kadar kampanya sürüyor" dedi.

SARI KIRMIZILI TARAFTARLAR ZİRVEYE DEMİR ATTI

Kan bağışında sarı kırmızılı taraftarların zirveyi kimseye bırakmadığının altını çizen Biçer, "Bu yıl kampanyanın üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz yıl 137 bin 787 ünite kan bağışı alınmış. Sıralamaya baktığınız zaman 47 bin 585 ünite kan bağışıyla birinci sırada Galatasaray var. 42 bin 900 ünite kan bağışı ile ikinci sırada Fenerbahçe var. 24 bin 320 ünite kan bağışı ile üçüncü sırada Beşiktaş var. Sezon sonunda ilk üç futbol kulübüne kupa veriliyor. Geçtiğimiz yıl bu ödüller teslim edildi. Bu yıl ki düzenlenen Türkiye Kan Bağışı Ligi kapsamında bugüne kadar en fazla kan bağışında bulunan Galatasaray taraftarı. 20 bin 786 ünite kan bağışında bulundu. Fenerbahçe taraftarları 18 bin 838, Beşiktaş taraftarı ise 10 bin 779 ünite kan bağışında bulundu. Çorum'da da aynı sıralama devam ediyor. 308 ünite kan bağışıyla Galatasaray birinci sırada, Fenerbahçe 207 ünite kan bağışı, Beşiktaş taraftarları da 139 ünite kan bağışında bulundu.

PROJEYE EN BÜYÜK DESTEK VEREN İLLER

Türkiye Kan Bağışı Ligi'ne en çok destek veren illeri de açıklayan Dr. Senem Biçer, "Projeye en çok destek veren illerimiz arasında İstanbul ilk sırada gelirken Bursa, Erzincan, Ordu, Antalya, Kayseri ve Sivas. Hem ülke genelindeki hem de Çorum'daki taraftarları kan bağışına davet ediyoruz. Çünkü ülkemizin kan ihtiyacını karşılamakta katkı sunmuş olacaklar aynı zamanda taraftarı oldukları takımlara katkı sağlamış olacaklar. Şuana kadar kan bağışında bulunan tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. "İyiliğe, dostluğa taraftar mısınız?" diyorum, taraftarları kan bağışına davet ediyorum" dedi.

"TARAFTARLARI KAN BAĞIŞINA DAVET EDİYORUM, SPORDA ŞİDDETE HAYIR DİYORUM"

Türkiye'deki kan ihtiyacının karşılanması için sinerji oluşturacak olan özel projeye taraftarların da destek çıkması gerekiyor. Çorum Kan Bağışı Merkezi'ne gelerek kan bağışında bulunan Fenerbahçe taraftarı Zeki Aşkın da, takımına destek olduğunu söyledi.

Öncelikli olarak A milli takım taraftarı olduğunu açıklayan Aşkın, "Tüm taraftarları kan bağışına davet ediyorum, sporda şiddete hayır diyorum" dedi.

Kızılay, Kan Bağışı Sayısını Artırmak İçin Futbolun Rekabetine Başvurdu

Kızılay, Kan Bağışı Sayısını Artırmak İçin Futbolun Rekabetine Başvurdu

Kızılay, Kan Bağışı Sayısını Artırmak İçin Futbolun Rekabetine Başvurdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim