• BIST 9441.89
  • Altın 2500.822
  • Dolar 32.5968
  • Euro 34.7549
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Kızılay Derneği Bartın Şubesi Genel Kurulu Yapıldı

Kızılay Derneği Bartın Şubesi Genel Kurulu Yapıldı
Türkiye Kızılay Derneği Bartın Şubesi olağanb genel kurulunu yaptı.

Türkiye Kızılay Derneği Bartın Şubesi olağanb genel kurulunu yaptı.

Bartın'da 2009 yılında göreve geldiği Türkiye Kızılay Derneği Bartın Şubesi başkanlığında 6 yıldan bu yana görev yapan İsmail Çakır, yapılan genel kurulda 3'ncü kez başkanlığa seçildi. Katılımın yoğun olduğu kongrede Çakır'ın karşısına Necdet Aydemir çıktı. Çakır, kongreye katılan 90 delegenin 51'inin oyunu alarak güven tazeledi. Çakır kongrede yaptığı konuşmada, göreve geliş amacının Kızılay Kan Merkezi kurmak olduğunu belirterek, binası hazır olan merkezi önümüzdeki dönem Bartın'a kazandıracaklarını söyledi.

Çakır, "Türk Kızılayı yaptığı hizmetlerle dünyanın takdirini toplamıştır. Bizler de Bartın da bu büyük kuruluşun bir temsilcisi olarak imkanlarımız nispetinde bu başarılara katkıda bulunabilmek için şahsım ve arkadaşlarım elimizden geldiğince katkıda bulunabilmek için çalışıyoruz. Türk Kızılayı ihtiyaç halinde dayanışmanın, ızdırap halinde, şefkatin, farklılıklar karşısında hoşgörünün, savaşın en kızgın anında insancıllığın, merhametin, tarafsızlığın ve insana yaratılan olarak bakan tüm dünyada ihtiyaç sahibinin yanında olma gayreti içinde barışın simgesi olan bir kuruluştur" dedi.

Yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgiler de veren Çakır, "2016 - 2017 - 2018 yılı içerisinde Şube Yönetim Kurulu tarafından yapılan çalışmalar hızlı bir şekilde devam edecektir. Sosyal yardımlarımız artırılarak bütçemiz çerçevesinde mağdur vatandaşlarımıza ulaşılmaya çalışılacaktır. Şubemiz tarafından bağış gelirleri artırmak için kurum ve vatandaşlarımızla işbirliği yapılarak bağış gelirimiz artırmaya çalışılacak. Şubemiz tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüş alışverişinden sonra okullara bizzat gidilerek gençlerimize Kızılaycılığı anlatıp geleceğe bilinçli Kızılaycılar yetiştirmeye devam edilecektir. Ramazan aylarında Şube bütçemizin imkânları doğrultusunda gıda yardımlarımızı mağdur ve yoksul olan vatandaşlarımıza ulaştırmaya çalışılacaktır. Bartın İlimizdeki esnaf ve yardım sever vatandaşlarımızla görüşülerek bağış ve yardımlar toplanıp mağdur durumda olan vatandaşlarımıza ulaştırılmaya çalışılacak. Bu konuda esnaflarımızın ve yardım sever vatandaşların duyarlılığını bekliyoruz. Olağan dışı gerçekleşebilecek olan yangın, deprem, sel ve bunun gibi doğal afetlerde vatandaşlarımıza ulaşabilmek için gerekli hazırlıkları yapıp, en iyi şekilde olması için çalışmalarımız devam edecektir. Kan Bağışı kampanyaları düzenleyip kanın insan hayatı için önemi anlatarak bu konudaki çalışmaları hızlı ve güvenilir bir şekilde artıracağız. Kırsal kesimdeki okullara öncelik verilerek ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımlar devam edecektir. Genel Merkez tarafından organize edilen Kurban Vekaleti kampanyasına katılım her sene sayı arttırılarak devam ettirilecektir. Kızılay Kuruluş Yıldönümü, Ulusal bayramlar, önemli gün ve gecelerde halkımıza ikramlar yapılacaktır. Anneler günü, Öğretmenler Günü, Engelliler Günü'nde etkinlikler gerçekleştirilecektir" diye konuştu.

Kızılay Derneği Bartın Şubesi Genel Kurulu Yapıldı

Kızılay Derneği Bartın Şubesi Genel Kurulu Yapıldı

Kızılay Derneği Bartın Şubesi Genel Kurulu Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim