• BIST 8955.07
  • Altın 2279.814
  • Dolar 32.3112
  • Euro 35.0959
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 18 °C

Kızılay Bölge Toplantısı Muş’ta Yapıldı

Kızılay Bölge Toplantısı Muş’ta Yapıldı
MUŞ (İHA) – Kızılay Genel Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık, Kızılay'ın başkasının derdini düşünen iyilik hareketi olduğunu söyledi.

MUŞ (İHA) – Kızılay Genel Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık, Kızılay'ın başkasının derdini düşünen iyilik hareketi olduğunu söyledi.

Kızılay Bölge Toplantısı, Muş'ta bir otelde basına kapalı olarak yapıldı. Toplantıda Kızılay'ın son 3 yılda yaptığı çalışma, stratejik yönetim ve 2020 vizyonunun tanıtımı yapıldı. Vali Seddar Yavuz, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Kızılay Genel Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık ile Genel Sekreter Hüseyin Can, Yönetim Kurulu üyeleri Okyay Biçer ve Cengiz Koç, Teftiş Kurulu Başkanı Muharrem Kırcı ile Ankara, İstanbul, Eskişehir, Bolu, Malatya, Van, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Ağrı, Batman, Diyarbakır, Tunceli, Şırnak, Iğdır ve Kars şube başkanları, kamu kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı yemekli toplantıda konuşan Kızılay Genel Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık, 2020 vizyonunun bir stratejik plan ile başladığını ve bu stratejik planı oluştururken, şubeler ve üyelerle birlikte faaliyet yürüttüklerini söyledi.

Stratejik eylem planlarını ve bundan önceki 3 yıla ait ek planları konuşmak ve bölgelerde yaşadıkları sorunları yerinde tespit ve daha nitelikli bir iletişim ortamını oluşturmak gayesiyle bu toplantıları düzenlediklerini hatırlatan Dr. Kınık, şöyle konuştu:

"Kızılay olarak 150 yıldır milletimiz, devletimiz ve insanlıkla bu yürüyüşü sürdürüyoruz. Bu bayrağı yukarıya taşıyoruz. Bu bayrağın taşınmasında sessiz ve sedasız yüzlerce kahramanımız vardır. Maaş almıyoruz, gönüllü yapıyoruz. Dolayısıyla gönüllülükte yüz olmaz, gönüllülükte yüz siliktir. Yaptığınız iyilikler sizi var eder, yaptığınız iyiliklerle var olursunuz. Biz buna inanıyoruz. Kızılay başkasının derdini düşünen iyilik hareketidir. Bu iyilik hareketi bize millet olduğumuzu hatırlatan, bize biz olduğumuzu hatırlatan, medeniyetimizin içinden iplikler çözülmüş o ahlakı, o endamı, o metaneti, o önceliği bize hatırlatan nadide kurumlardandır. Bizim milli varlığımızdır, bizim milli servetimizdir. Korumamız gereken bir kurumdur. Kızılay her zaman milletimizin, devletimizin yanında olmuştur."

Toplantıda konuşan Vali Seddar Yavuz, ülkelerin gelişmişliğinin sadece ihracatla değil aynı zamanda hayır ihracatlarıyla da ölçüldüğünü kaydederek "Bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve aziz milletimiz dünyada hayır ihracatı bakımından gayri safi milli hasılayı baz alırsak dünyanın en önde gelen ülkelerinden bir tanesidir" diye konuştu.

"Ülkemizin yaşadığı koşulları ve çevremizde olup bitenleri hepimiz görüyor, anlamlandırıyor ve değerlendiriyoruz" diyen Vali Yavuz, şunları söyledi:

"Ümmetin son kalesi Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı küresel bir saldırı altında olduğumuzun şuuruna varmalıyız. Gerçekten ümmetin son kalesi, bütün mazlumların ilacı, onlara merhem olabilecek bu aziz topraklar ve milletimiz, geçmişte olduğu gibi içine kapansın, büzülsün, sadece kendisi ile uğraşsın isteniyor. Oysa biz yeni Türkiye konseptiyle Balkanları, Kafkasları, Orta Doğu'yu hatta Afrika'yı, sadece Müslümanları değil dünyada ezilen tüm mazlumların umudu olmaya doğru bir yolculuğa çıktık. Bu yolculuğun hiç kolay olmadığını biliyoruz. Ama inanıyorum ki biz imanımızla, inancımızla, ihlasımız ve samimiyetimizle bu yola çıktık. Allah bizimle beraberdir ve biz mazlumların peşinden koşmaya, onların gözyaşlarını dindirmeye adayız ve bunu mutlaka başaracağız. Biz başaramazsak elbette bunu başaracak bir kavim ortaya çıkacaktır."

Türkiye'nin köken ve inancına bakılmaksızın 3 milyon insana ev sahipliği yaptığını anlatan Yavuz; "Şu anda 3 milyon mazlumun Kürt demeden, Arap demeden, Yezidi demeden, etnik kökeni ve inancını sormadan bu topraklara kabul ettik. Çünkü burası herkesin koşup sığınabileceği yegane topraktır. Bugün Türkiye'nin dışında barınabileceğimiz, sığınabileceğimiz dünya üzerindeki bir kara parçası asla yoktur. Bizim tarihimizde asla ırkçılık olmamıştır. Çünkü biz, müminlerin ancak ve ancak kardeş olduğuna iman ederiz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Muşlu fotoğraf sanatçısı Celalettin Tosun tarafından Kızılay üyelerine tablo hediye edildi.

Kızılay Bölge Toplantısı Muş’ta Yapıldı

Kızılay Bölge Toplantısı Muş’ta Yapıldı

Kızılay Bölge Toplantısı Muş’ta Yapıldı

Kızılay Bölge Toplantısı Muş’ta Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim