• BIST 9524.59
  • Altın 2493.495
  • Dolar 32.5458
  • Euro 34.6981
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Kızı İçin 50 Kilo Verdi

Kızı İçin 50 Kilo Verdi
Doğumdan sonra 113 kiloya ulaşan Emine Güngör, aşırı kilo nedeniyle kızı Aybüke ile oyun oynayamaz, kucağına alamaz oldu.

Doğumdan sonra 113 kiloya ulaşan Emine Güngör, aşırı kilo nedeniyle kızı Aybüke ile oyun oynayamaz, kucağına alamaz oldu. Kızı için zayıflamaya karar veren genç anne, tüp mide ameliyatı oldu. Bir yılda 50 kilo veren Güngör, "Artık yavrumu kucağıma alabiliyorum" dedi.

Kızı Aybüke'yi dünyaya getirdikten sonra doğum kilolarını veremeyen ve sağlıksız beslenerek daha fazla kilo alan 28 yaşındaki İstanbullu Emine Güngör, İzmir Özel Gazi Hastanesinde geçirdiği tüp mide ameliyatıyla kilolarına veda etti. Kilo yüzünden 5 yaşındaki kızı Aybüke'yi kucağına alamadığını ve bunun anne olarak kendisini çok üzdüğünü söyleyen Güngör, "En güzeli de kızımı kucaklayabilmek, bu ameliyatı olmamın en büyük nedeni kızımdır" diye konuştu.

Doğumun ardından çeşitli diyetler deneyen ancak başarılı olamayan Güngör, kilo sebebiyle sağlık sorunları yaşamaya başladı. Tekstil sektöründe çalışan Güngör, iş hayatını da zora sokan kilolarından kurtulmaya karar vererek, tüp mide ameliyatını araştırmaya başladı. Bir yıl önce İzmir Özel Gazi Hastanesi Obezite Cerrahisi Birimi Sorumlusu Doç. Dr. Serdar Kaçar'a başvuran Güngör, aynı hafta ameliyata girdi. Ameliyatın ardından diyet ve spor yapan genç anne bir senede 50 kilo verdi. 113 kilodan 63 kiloya inen Güngör, hem obeziteyle gelen şeker, kolesterol ve karaciğer yağlanması gibi sorunlardan kurtuldu hem de daha kaliteli bir yaşam sürmeye başladı.

BEĞENMEDİĞİ ELBİSEYE 250 TL VERDİ

Eskiden psikolojik açıdan kendini çökmüş hissettiğini dile getiren Güngör, "Bir çocuk annesiyim. Kızımın yanında kendini annesi değil anneannesi gibi hissediyordum. Eşimin yanına kendimi yakıştıramıyordum. Hiç bir istediğimi giyemiyordum. Beğenmediğim elbiseye 250 TL verdiğimi bilirim. Kilo vermek iş hayatımı olumlu etkiledi. Eskisi gibi sürekli mola vermek zorunda kalmıyorum. Horlama sorunum vardı, bitti. Uyurken bile mutluyum artık. Ameliyat, hayatımdaki en doğru kararım" dedi.

"KIZIMLA ARKADAŞ GİBİYİZ"

58 bedenden 38 bedene düşen Güngör, "Eskiden denediklerim üstüme dar gelir, geri bırakırdım. Şimdi ise büyük geldiği için geri bırakıyorum. Bu bile inanılmaz bir duygu. Bu süreçte bana en çok kızım ve eşim destek oldu. Kilolarım yüzünden kızımı kucağıma alamıyordum. Ama şimdi kızımla arkadaş gibiyiz, dilediğimizi yapıyoruz. Bu da bir anne için en güzel özgürlük. Şimdi o da, ben de daha mutluyuz" şeklinde konuştu.

Güngör'ün 5 yaşındaki kızı Aybüke ise annesi zayıfladığı için çok mutlu olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Eskiden annem sofraya geldiğinde, "Neden hiç zayıflayamıyorsun?" diyordum, o da gidip yatak odasında ağlıyordu. Sonra ben de üzülüyordum. Benimle oyun oynamak istemiyordu, çok kiloluydu ona sarılamıyordum. Şimdi rahat rahat sarılıyorum. Ben de mutluyum, o da mutlu" dedi.

"OBEZİTENİN PSİKOLOJİK ETKİLERİ ÇOK FAZLA"

Güngör'ün tüp mide ameliyatını gerçekleştiren İzmir Özel Gazi Hastanesi Obezite Cerrahi Birimi Sorumlusu Doç. Dr. Serdar Kaçar da şu ifadelere yer verdi: "Morbid obeziteyi sebep olduğu fiziksel rahatsızlık nedeniyle önemsiyoruz. Aslında hiç kimsenin farkında olmadığı psikolojik etkileri çok fazla. Belki bunu kişi kendisi bile sonradan fark ediyor. Emine Hanım örneğinde gördüğümüz gibi kişi, psikolojik yönden olumsuz etkileniyor. Ailesi de bu olumsuz psikolojinin etkisiyle yaşıyor. Emine hanım 1 yıl gibi kısa bir sürede 50 kilo verdi ve ideal kilosuna ulaştı. Şimdi herkes mutlu. Ben de."

Kızı İçin 50 Kilo Verdi

Kızı İçin 50 Kilo Verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim