• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

Kiza İş Merkezi Genç Mühendislere Ders Konusu Oldu

Kiza İş Merkezi Genç Mühendislere Ders Konusu Oldu
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, inşası devam eden Kiza Kurumsal İş Merkezi'nin...

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, inşası devam eden Kiza Kurumsal İş Merkezi'nin şantiyesine konuk olup, projenin detaylarını yerinde gördü.

Adana-Mersin D 400 (E5) Karayolu üzerindeki eski Tekel Fabrikasının bulunduğu yerde, uluslar arası yola 240 metre cepheli 55.262 m2 arsa üzerinde 180.000 metrekare kapalı alanı kapsayan projenin şantiyesine gelen ÇÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Kiza Kurumsal İş Merkezi'nde görev yapan deneyimli meslektaşlarından bilgiler aldı.

Genç mühendisler, Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa'nın da içinde bulunduğu tüm Güney ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bir başka örneği bulunmayan devasa projenin maketi üzerinden detayları öğrendi.

Doğu Akdeniz'de ticarete yön verecek Kiza Kurumsal İş Merkezi'nin uzman mühendisleri, proje hakkında geleceğin mühendislerine sunum yaptı.

Gaziantepli Kurt İnşaat ile Adanalı Balak Metal'in ortaklığında yürütülen iş merkezinde her türlü konforun düşünüldüğü 51 metrekare, 60 metrekare ve 112 metrekarelik lüks ofisler, kafe ve restoranları da kapsayan 287 adet iş yeri olacağı anlatıldı. AVM tarzındaki modern, çağdaş ve prestijli, kurumsal iş merkezi bünyesinde 1200 adet aracın park edebileceği 50.000 m2 kapalı ve 900 adet araçlık açık otoparkın bulunduğu belirtildi.

Proje dahilindeki çarşı bünyesinde 20 metre genişliğinde, 221 metre uzunluğunda, orta refüj bulunan, gidiş-geliş ana caddenin yer olduğu, bu bulvara dik kesişen 15 metre genişliğinde, 110, 112 ve 126 metre uzunluklarında, belirli sektörlerin bir arada toplanmasına imkan veren 3 adet caddenin yer aldığı ifade edildi.

Genç mühendislere yönelik bilgilendirmede iş merkezinin lojistik avantajlarına dikkat çekildi. Kiza Kurumsal İş Merkezi'nin Türkiye'nin en işlek karayollarından olan Adana-Mersin Karayolu'nun tam üzerinde, TEM bağlantı yolunun ve Adana Otogarı'nın karşısındaki, şehir merkezi ve havaalanına birkaç dakikalık yakınlığıyla elde ettiği avantajlar üzerinde duruldu.

ÇÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri daha sonra şantiyeyi gezip, temelden betonarme perdeye; kolon ve kirişlerden döşeme sistemlerine kadar uluslararası standartlarda yapı malzemelerinin kullanıldığı imalatları yerinde görüp, incelediler.

Kiza İş Merkezi Genç Mühendislere Ders Konusu Oldu

Kiza İş Merkezi Genç Mühendislere Ders Konusu Oldu

Kiza İş Merkezi Genç Mühendislere Ders Konusu Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim