• BIST 9451.72
  • Altın 2497.486
  • Dolar 32.5868
  • Euro 34.8227
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Kız Öğrencilere Doğa Etkinliği

Kız Öğrencilere Doğa Etkinliği
Muş Alparslan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri ve Muş Telli Turna Doğa Derneği üyeleri, Sungu Vakıfbank...

Muş Alparslan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri ve Muş Telli Turna Doğa Derneği üyeleri, Sungu Vakıfbank Yatılı Bölge Ortaokulu'nda müzik şöleni etkinliği düzenledi.

Muş Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencilerinin sahne aldığı müzik şöleninde öğrenciler doyasıya eğlendi. Halaylar eşliğinde devam eden etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Okul idaresinin de desteklediği etkinlikten sonra Türk Dili ve Edebiyatı bölümü Araştırma Görevlisi Fethullah Çiftçi, bu tür çalışmaların köy ve yatılı bölge ortaokullarında kalan öğrenciler için önem arz ettiğini söyledi. Bazı okullarda TEOG sınavları öncesi bu tür etkinliklerin yapıldığını ve devam etmesi için gayretle çalışacaklarını ifade eden Çiftçi, "Bu etkinlik sayesinde eğitim için ailelerinden ayrı yaşayan gençlerimiz, bu tür faaliyetlerle buluşmaları çok önemlidir. Ayrıca sosyal sorumluluk bilincinin aşılanması açısından konserde nesli tükenme tehlikesi olan telli turnalara vurgu yapan parçaların seçilmesi, son derece eğitici ve eğlenceli bir etkinliğin ortaya çıkmasını sağladı. Bu etkinlik, hem öğrencilerin sınav öncesinde stres atmalarına hem de doğaya sahip çıkma bilincini edinmelerine katkıda bulunmuş oldu" dedi.

Doğanın korunması ve herkesin doğaya saygı göstermesi gerektiğini kaydeden Telli Turna Doğa Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Avcı, ise, "Ülkemizde özellikle nesli tehdit altında olan Telli Turna ve Toy kuşları için çok ciddi çalışmalarımız bulunmaktadır. Bu çalışmalarımız kapsamında gerek alan taraması gerekse farkındalık oluşturma faaliyetleri aralıksız devam etmektedir. Bu bilinç ile çok sayıda gönüllü gencimize ulaştık. Yine bu bilinci aşılamak için bugün Sungu Vakıfbank Yatılı Bölge Ortaokulu'nda bir müzik şöleni düzenledik. Özellikle bu tür faaliyetleri yaparken ilimizin bazı güzelliklerini ve gençlerimizin becerilerini de göstermiş oluyoruz. Bunun için evinden uzak eğitim gören kardeşlerimizin, Muş Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencilerinin ne kadar başarılı olduklarını görme şansları oldu. Bunun yanında ayrıca Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri ile tanışıp kaynaştılar. Yani bir üniversiteli ağabey ve ablalarına özenerek inşallah içlerindeki üniversite hevesleri daha da güçlenmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle gerek etkinliğe katılan üniversite öğrenci ve öğretim görevlileri gerekse Muş Güzel Sanatlar Lisesi yetkili ile öğrencilerine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kız Öğrencilere Doğa Etkinliği

Kız Öğrencilere Doğa Etkinliği

Kız Öğrencilere Doğa Etkinliği

Kız Öğrencilere Doğa Etkinliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim