• BIST 9071.02
  • Altın 2324.965
  • Dolar 32.3657
  • Euro 34.9347
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Kız Kardeşler Sertifikalarını Aldı

Kız Kardeşler Sertifikalarını Aldı
Kadınların toplum içinde daha aktif rol almalarını ve ekonomiye katılımlarını desteklemeyi amaçlayan ve 18-55 yaşları arasındaki okuryazar tüm kadınlara...

Kadınların toplum içinde daha aktif rol almalarını ve ekonomiye katılımlarını desteklemeyi amaçlayan ve 18-55 yaşları arasındaki okuryazar tüm kadınlara açık olan Kız Kardeşim Projesi'nin Adana'daki eğitimleri tamamlandı. Adana Ticaret Odası ev sahipliğinde, TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu desteği ve Coca-Cola Türkiye ile Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliği ile gerçekleşen eğitimlere katılan kadınlar sertifikalarını 24 Mayıs Salı günü düzenlenen törenle aldı.

Adana Ticaret Odası ev sahipliğinde, TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu desteği ve Coca-Cola Türkiye ile Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliği ile gerçekleştirilen Kız Kardeşim Projesi'nin Adana'daki eğitimleri bugün Adana Ticaret Odası'nda düzenlenen sertifika töreniyle son buldu. Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Nilcan Onatça Aygün, Milli Eğitim Bakanlığı Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Sayın Meral Altınkaya, Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Teknik Direktörü Canan Kestane ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan'ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte eğitimleri tamamlayan 141 kadın sertifikasını aldı.

Sertifika töreninde konuşan Adana Vali Yardımcısı Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, "Eğitim ele alınması gereken en önemli konular arasında yer alıyor. Bu anlamda kadınlarımızın ekonomik hayata katılımını artırmayı amaçlayan eğitimler veren Kız Kardeşim projesinin önem taşıdığına inanıyoruz" dedi.

Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe ise kadınların toplumdaki yeri ve etkinliğinin mutlaka artırılması gerektiğini ifade ederek, "Kadınlarımız, yakın zamana kadar çocuk doğuran, büyüten ve evi idare kişi olarak tanımlanıyordu. Demokratik gelişmeler, hızlı toplumsal değişmeler, sanayileşmeye bağlı olarak çeşitlenen meslekler kadını ev hayatından iş hayatına çekmiş ve ekonominin vazgeçilmez parçası konumuna getirmiştir. Adana Ticaret Odası olarak, TOBB bünyesinde oluşturulan Kadın Girişimciler Kurulu'nun kentimizde örgütlenmesi ve etkin hale getirilmesi için her türlü katkıyı sağladık. Kadınlarımızın ekonomideki etkinliklerinin artırılmasına yönelik Oda olarak düzenlediğimiz girişimcilik eğitimleriyle kadınlarımızı ekonominin içerisine çektik ve bunda da önemli bir başarı elde ettik. Kız Kardeşim Projesi'ni de gerek TOBB, gerekse ATO olarak bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaların bir tamamlayıcısı olarak görüyor; projenin fikir aşaması da dahil olmak üzere hayata geçirilip uygulanmasına katkı sağlayan, emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Nilcan Onatça Aygün ise Kadın Girişimciler Kurulu olarak, Kız Kardeşim projesi gibi kadınların ekonomiye katılımlarının önünü açmaya yönelik çalışmaları desteklemekten mutluluk duyduklarını belirtti.

2020 yılına kadar tüm dünyada 5 milyon kadını güçlendirme hedefiyle yola çıkan Coca-Cola'nın Türkiye'de yeni bir projeyi hayata geçirmesinden mutluluk duyduğunu söyleyen Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Teknik Direktörü Canan Kestane, şunları söyledi:

"Coca-Cola olarak, Kız Kardeşim projesiyle Adanalı kadınlara finansal okur yazarlıktan etkili konuşmaya kadar farklı alanlarda yetkinlik kazandıracak eğitimler verilmesine destek olmaktan gurur duyuyoruz. Kız Kardeşim projesiyle çıktığımız yola Kayseri, Malatya, Gaziantep, Trabzon, İzmir ve Adana'nın ardından Sakarya'da devam ederek Türkiye'nin dört bir yanındaki kadınlara ulaşacağız. Kadınlarımızı dinleyerek, onların ihtiyaçlarına göre bilgi ve yetkinlik kazanmalarına destek olmanın heyecanı içindeyiz. "

Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan ise "BÜYEM olarak "Kız Kardeşim" için hazırladığımız eğitim programı; Etkili İletişim Becerileri Geliştirme, Etki Yaratma Becerisi, Etkili Konuşma ve Diksiyon, Finansal Okuryazarlık, Kadın Olmanın Vazgeçilmez Rolleri ve Kendini Tanı Fark Yarat konu başlıklarını kapsıyor. Toplam 30 saat süren eğitimler katılımcıların kişisel gelişim yolculukları için bir başlangıç noktası olma niteliği taşıyor. Katılımcılarımızın aldığı kişisel gelişim eğitimlerinin gerek sosyal yaşamlarına gerekse iş yaşantılarına olumlu katkı sunması bizleri mutlu edecektir" dedi.

18-55 yaşları arasındaki okuryazar tüm kadınlara açık olan Kız Kardeşim eğitimleri kapsamında, katılımcıların bireysel ve toplumsal yaşamlarını iyileştirmelerine, kendilerini geliştirmelerine ve yetkinlik kazanmalarına destek olan eğitimler verildi. Bu eğitimler kapsamında kişisel gelişimin yanı sıra finansal okuryazarlık, iletişim, sosyal medya, diksiyon, etkili konuşma ve bireysel motivasyon gibi dersler yer alıyor.

Kız Kardeşler Sertifikalarını Aldı

Kız Kardeşler Sertifikalarını Aldı

Kız Kardeşler Sertifikalarını Aldı

Kız Kardeşler Sertifikalarını Aldı

Kız Kardeşler Sertifikalarını Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim