• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Kız Çocuklarının Okula Devamı İçin Toplantı

Kız Çocuklarının Okula Devamı İçin Toplantı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği destekli Muş Kadın Emeğini Değerlendirme Derneği tarafından yürütülen "İlk Çare Eğitim...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği destekli Muş Kadın Emeğini Değerlendirme Derneği tarafından yürütülen "İlk Çare Eğitim Projesi" kapsamında öğretmenlere yönelik toplantı düzenlendi.

Kız çocuklarının okullaşma oranlarının arttırılması programı kapsamında Muş Kadın Emeğini Değerlendirme Derneği tarafından yürütülen "İlk Çare Eğitim Projesi" faaliyetleri devam ediyor. Proje kapsamında bir otelde projenin uygulandığı pilot okul öğretmenlerine yönelik bir toplantı düzenlendi. Proje çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda rehber öğretmenleri Yağmur Durgun, Veli Mutlu ve İsmail Işık birer sunum yaptılar. Kız çocuklarının okula devamı için öğrenci velilerinin doğru bir şekilde bilgilendirilerek ikna edilmelerinin sağlanması gerektiğini ifade eden Yağmur Durgun, "Pilot okullarda görev yapan öğretmen ve idarecilerin de katılım ve destekleriyle birlikte bu bölgelerde görev yapan imam, muhtar, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve rehber öğretmenlerle görüşmelerin yapılması önemlidir. Hep birlikte okulu bırakmış veya bırakma durumunda bulunan özellikle kız çocuklarının aileleriyle görüşmelerde bulunulacak, aile ziyaretleri ve ailelerin ikna edilmeleri yönünde çalışmalar yapılacaktır" dedi.

Projenin asıl amacına değinen Durgun, "Amaç kız çocuklarının okullaştırılması açısından var olan engelleri ortadan kaldırmak için bir takım önlemler almak ve bilgi alışverişinde bulunmaktı. Bize düşen sorumluluk ve yükümlülükleri yerine getirmek için neler yapılması gerekir ve eğitimin kız çocukları üzerindeki öneminden ve kız çocuklarının okullaşmasının önündeki engelleri öğretmenler olarak nasıl kaldırabiliriz ve bize düşen görevler hakkında bilgi alışverişlerinde bulunduk. Okul ortamında kız çocukları için var olan tüm engellerin aşılması için idareciler ve öğretmenlerimize düşen görevler hakkında bilgilendirmeler yapılarak, kız çocuğunun okulla olan ilişki ağının güçlenebilmesi için okul ortamında kadına yönelik bir takım faaliyetlerin ve etkinliklerin düzenlenmesi ve var olan problemlerin ortadan kaldırılması gerektiğini dile getirdik" diye konuştuk.

Toplumsal cinsiyet alanında yapılan ayrımcılığın kaldırılması gerektiği ve erken evliliğin kız çocuğunun üzerinde bıraktığı ruhsal bozukluklara değinen Durgun, "Toplumda var olan ailesel ve bireysel önyargıları yıkmak ve bunları ortadan kaldırmak için öğretmenlerimizin okulda etkinlikler düzenlemesi ya da ev ziyaretlerinde bulunarak ailenin zihnindeki kalıp yargıları ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar yapılması gerekmektedir. Birer eğitimci olarak kız çocuklarının okullaşması adına elimizden geleni yapmaya, bize düşen görevleri yerine getirmeye ve ne olursa olsun kız çocuklarımızın yanında olacağımıza dair düşünceleri paylaşarak, kızlarımızın okula kazandırılmasını sağlayacak her türlü olumsuz durumu olumlu yönden değiştirmenin yollarını bulmaya çalıştık" şeklinde konuştu.

Kız Çocuklarının Okula Devamı İçin Toplantı

Kız Çocuklarının Okula Devamı İçin Toplantı

Kız Çocuklarının Okula Devamı İçin Toplantı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim