• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

"Kız alıp vermiyoruz"

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'le görüşen Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'ndan açıklama geldi. Çalışmalarının sona geldiğini belirten Feyzioğlu, AKP sözcüsü Hüseyin Çelik ve Devlet Bahçeli'nin sözlerine de yanıt verdi.
Çalışmamızda somut bir noktaya geldik.Resmi bir yazıyla Adalet Bakanlığına bildireceğiz. Önümüzdeki hafta Adalet Bakanıyla yüz yüze görüşüp anlatma fırsatını da yakalayacağız.
 
İktidar partisi sözcüsünün söylediklerini dinledim. Tamamen yanlış anlaşılmaya dayalı bazı ifadeler sarf edildi. Bizim üslubumuz sert değil, yapıcı. Ama hiçbir zaman da söylememiz gerekeni sakınmadık, ama nazik bir üslupla. Yadırgadık bu açıklamaları. Benim orada söylediğim gayet açık. Başbakan'a güveniyor musunuz sorusuydu. Söylediğim açık. Daha sonra da üstüne basa basa söyledim. Bu güven gerektiren bir durum değil. Kız alıp vermiyoruz, koalisyon kurmuyoruz. Yasal bir çalışma yapıyoruz, tartışıyoruz. Ve yapıcı bir yol istiyoruz. 'Başbakan'a güvenmiyor dedi'. Tekrar tekrar açıkladım. Benim dediğim şuydu 'kimseye bir güven ilişkisi gerektiren bir ilişkide değiliz'. Bir çalışma yapıyoruz.
Sayın MHP Genel Başkanı'nın sözlerini de, o zaman da söyledim. Üzüntüyle karşıladım. Biz TBMM çatısı altında yapıcı olmayan kırıcı üsluptan rahatsısız. Sayın Meclis Başkanı  da üslubun ne kadar sert olduğundan rahatsız olduğunu etti. Sayın MHP Genel Başkanı da önerimiz konusunda sanıyorum yanlış bilgilendirilerek açıklama yaptı. Randevumuzu iptal etmeseydi, kendisine doğru bilgilendir yapacaktık. Bizim önerimizin hiçbir yerinde af yoktur, af anlamına gelebilecek, dolaylı, fiili af sonucu doğuracak bir öneride bulunmadık. 
Ve değerli dostlar milat olarak Temmuz 2012'yi aldık. Niçin, çünkü Temmuz 2012'de bu Meclis, özel görevli mahkemelerin antidemokratik olduğu gerekçesiyle kaldırılması yönünde bir kanun çıkarttı.
 
Bunu PKK'nın elebaşının affıyla ilişkilendirmek son derece yanlıştır.
Gelin bunu hepimiz elbirliğiyle sahiplenelim çıkaralım.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim