• BIST 9039.77
  • Altın 2298.627
  • Dolar 32.3159
  • Euro 35.1084
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Kıvanç: "2016 Yaraların Sarılacağı Bir Dönemin Başlangıcı Olsun"

Kıvanç: "2016 Yaraların Sarılacağı Bir Dönemin Başlangıcı Olsun"
Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, oldukça yoğun ve bir o kadarda sıkıntılı bir yılın geride bırakıldığını, içte...

Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, oldukça yoğun ve bir o kadarda sıkıntılı bir yılın geride bırakıldığını, içte ve dışta birçok sorunla mücadele edilmek zorunda kalındığını belirterek, "Umarım, 2016 yılı sorunlarımızın çözümleneceği, yaralarımızı saracağımız bir dönemin başlangıcı olur" dedi.

Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu'nun başkanlığında Metal İşleme ve Kaplama, Döküm-Geri Dönüşüm ve Metal, Metal ve Metal Sanayi Meslek Komiteleri üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen, 2015 yılının son meclis toplantısında konuşan ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, 2015 yılını değerlendirdi, 2016 yılına yönelik düşüncelerini ve beklentilerini açıkladı. Seçim maratonu, uzun süredir uygulamaya konulamayan reform paketlerinin yanı sıra en önemlisi ülke birlik ve bütünlüğünü hedef alan bölücü terör olaylarının derinden etkilediğini belirten Kıvanç, şöyle konuştu:

"HAK ETTİKLERİ CEVABI ALACAKLAR"

"Haziran ertesinde başlayan ve bugün halen devam eden süreçte ne yazık ki sivil, asker ve polis ölümleriyle sonuçlanan üzücü haberlerin sonu gelmedi. Dış odakların da kışkırtmasıyla Ülkemiz birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu girişimler, hiç şüphesiz ki hak ettikleri cevabı alacaklardır. Başta çocuk ve gençlerimiz olmak üzere hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, askerlerimize, polislerimize Allah'tan rahmet; kalanlara sabırlar diliyorum. Atalarımızın büyük özveri ve mücadeleleriyle hak edilmiş olan bu topraklarda, bizleri oluşturan temel unsur hoşgörümüzdür. Bizler terör odaklarının ve dış mihraklı güçlerin oyunlarına gelmeyecek sağduyuya sahip, Türküyle- Kürdüyle, Sünnisi-Alevisiyle, Lazı-Çerkeziyle bir olmuş bir milletiz. Böyle de devam edeceğiz."

"RUSYA, EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDESİ"

ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, uluslararası alanda da ekonomik ve siyasi anlamda yoğun ve sıkıcı günler geçirildiğine değindi. Komşu ülkelerle, özellikle Suriye nedeniyle karşı karşıya kalınan Rusya ile yaşananların önemli sorun oluşturduğunu belirten Kıvanç, en önemli ihracat pazarları arasında yer alan Rusya'nın, Türk ürünlerine yönelik boykotu ve Rusya'da yerleşik sanayicilere karşı tutumunun önümüzdeki yılın en önemli gündem maddelerinden biri olacağını vurguladı. Kıvanç, "Kısa vadede çözümlenmeyecek gibi görünen bu pazardaki kaybımızı telafi edecek alternatif pazar arayışlara yönelmemiz oldukça önemli. Temennimiz enerji yani doğal gaz ve petrol anlamında sorun yaşamadan bu sorunun çözümlenmesi" diye konuştu.

Kıvanç, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64.Hükümetin Eylem Planı'nda yer alan reformların süre ve sorumlu kuruluş atanması, belirsizliğin ortadan kaldırılması ve öngörüde bulunmayı kolaylaştırması adına son derece önemli olduğunu ifade etti. Kıvanç, "Açıklanan bu programların yakın takipçisi olmalıyız. Her biri birbirinden önemli olan bu konuları, bürokrasinin inisiyatifine bırakma lüksümüz yoktur. Her eylemi sorumlu kuruluş nezdinde sıkı şekilde takip etmeli ve ülkemiz üretim alt yapısının gelişimine katkı sağlayacak şekilde yönlendirmeliyiz" dedi.

"ÖNÜMÜZDE ZOR BİR YIL VAR"

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, önlerinde zor bir yıl, kalabalık bir gündem ve yapacak önemli işler olduğunu vurguladı. "Umarım, 2016 yılı bu sorunların çözümleneceği, yaralarımızı saracağımız bir dönemin başlangıcı olur" diyen Kıvanç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birlik ve beraberlik içinde Allah'ın izniyle bunların hepsinin üstesinden gelerek Adana'mızı hak ettiği noktaya ulaştırmak en önemli arzumuz olacaktır. İçinde bulunduğumuz engebeli yoldan düzlüğe çıkış yolu yine çalışmaktan, yenilikten, farklı olabilmekten geçiyor. Hep birlikte Adana'mızdan doğacak sinerjinin tüm Türkiye'yi kaplayacağına ve hep birlikte ilimiz ve ülkemizi refah seviyesine taşıyacağımıza olan inancım tamdır. 2016 yılının tüm sanayicilerimiz, şehrimiz ve ülkemiz için, hayırlı, huzurlu, barış dolu ve bereketli bir yıl olmasını diliyorum."

Kıvanç: "2016 Yaraların Sarılacağı Bir Dönemin Başlangıcı Olsun"

Kıvanç: "2016 Yaraların Sarılacağı Bir Dönemin Başlangıcı Olsun"

Kıvanç: "2016 Yaraların Sarılacağı Bir Dönemin Başlangıcı Olsun"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim