• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Kitso’da Kobigel Destek Programı Tanıtıldı

Kitso’da Kobigel Destek Programı Tanıtıldı
KOSGEB'in toplam 300 milyon TL bütçeli "KOBİGEl, Kobi Gelişim Destek Programı" tarihinde Kilis Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine tanıtılması amacıyla...

KOSGEB'in toplam 300 milyon TL bütçeli "KOBİGEl, Kobi Gelişim Destek Programı" tarihinde Kilis Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine tanıtılması amacıyla bir toplantı düzenlendi.

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda bir toplantı düzenlenen toplantıya Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, KOSGEB Kilis il Müdürü Mithat Pas ile Kilis Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeleri katıldı. Destek üst limiti 600 bin TL olan "Geleneksel İmalat Sanayi KOBİ'lerinde Katma Değerin Arttırılması" ve Destek üst limiti 800 bin TL olan "Orta-Yüksek ve İleri teknoloji KOBİ'lerinde Kapasite Geliştirme" başlıklı proje teklif çağrısının işlendiği, KOSGEB Kilis il Müdürü Mithat Pas tarafından yapılan sunum ile Oda üyelerine tanıtıldı. Müdür Pas, KOBİGEL KOBİ Gelişim Destek Programının amacı, ulusal ve uluslararası hedefleri doğrultusunda, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması ile KOBİ'lerin rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi, amacıyla hazırlayacakları projelerin desteklenmesi olduğunu ifade ederek, "Başvurular 1 Nisan - 6 Mayıs 2016 tarihleri arasında çevrimiçi olarak internet (www.kosgeb.gov.tr) üzerinden yapılacaktır. Başvuru işlemine başlamadan önce başvuru kılavuzunu okumanız faydalı olacaktır. Son başvuru tarihi 6 Mayıs 2016 saat 23.59 olup, bu saatte sistem otomatik olarak kapanacaktır. Orta-Yüksek ve Yüksek Teknoloji KOBİ'lerinde Kapasite Geliştirme destek projesi kapsamında 200 bin TL geri ödemesiz, 400 bin TL geri ödemeli olmak üzere toplam 600 bin TL destek üst limiti, Orta-Yüksek ve İleri teknoloji KOBİ'lerinde Kapasite Geliştirme destek projesi kapsamında ise 300 bin geri ödemesiz, 500 bin TL geri ödemeli olmak üzere toplam 800 bin TL destek üst limiti bulunmaktadır. Orta-Yüksek ve Yüksek Teknoloji KOBİ'lerinde Kapasite Geliştirme Proje teklif Çağrısı için Projeler; 1.ve 2. Bölgelerde yüzde 60, Kilis'in de arasında bulunduğu 3.-4.-5. ve 6. Bölgelerde yüzde 80 oranlarında desteklenmektedir. Geleneksel İmalat Sanayi KOBİ'lerinde Katma Değerin Arttırılması" Proje Teklif Çağrısı için Projeler, yüzde 80 oranında desteklenecek olup, Makine-Teçhizat giderlerinin Yerli Malı Belgesi ile teşvik edilmesi durumunda destek oranlarına yüzde 15 ilave edilecektir. Yani destek oranı yüzde 95 olarak uygulanacaktır" diye konuştu.

Toplantı, soru cevap kısmının ardından toplantı son buldu.

Kitso’da Kobigel Destek Programı Tanıtıldı

Kitso’da Kobigel Destek Programı Tanıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim