• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Kitap Okuyarak Umre Kazandılar

Kitap Okuyarak Umre Kazandılar
Esenler Belediyesi ile Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği "Bir Kitap Bir Dünya" projesinde dereceye giren öğrencilere çeşitli...

Esenler Belediyesi ile Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği "Bir Kitap Bir Dünya" projesinde dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. İlkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde birinci olan öğrenciler, Umre'ye gitme hakkı kazandı.

Esenler Belediyesi ile Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği "Bir Kitap Bir Dünya" projesinin final programı, Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapıldı. Programa Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun yanı sıra; Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, okul müdürleri, öğretmenler ile çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.

"ÖĞRETMENLERİMİZ REHBER OLDU"

Programın açılış konuşmasını yapan Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, projenin önemli bir hizmet olduğunu belirterek, "Bu hizmette en büyük görev öğretmenlerimize düştü. Proje boyunca hem öğrencilerle kitap okudular hem de öğrencilere yol göstererek rehber oldular. Gönüllük esası ile görev alan yaklaşık üç yüz öğretmenimize teşekkür ediyorum" dedi.

20 BİN KİTAP OKUDULAR

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, projenin son derece verimli olduğunu belirterek, "Binlerce çocuğumuz, yaklaşık yirmi bin kitap okumuşlar. Proje ile Türkiye'de kitap okuma oranı binde bir iken Esenler'de bu oran yüzde yirmi altı oldu elhamdülillah. Kitap okuyan öğrencilerimizin sayısının artmasını umut ediyorum" şeklinde konuştu.

ESENLER TÜRKİYE'DE BİRİNCİ

Programda son olarak Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal konuştu. Ünal, şunları söyledi: "Kitap bizim geleceğimizdir. Bu proje ile Esenler'de kitap okuma oranı yüzde yirmi altı oldu. Bu da bizi Türkiye'de birinci ilçe haline getiriyor ama yine de yetmez."

ÖDÜLLER VERİLDİ

Konuşmaların ardından projede dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Birincilere Umre'ye gitme hakkı, ikincilere Balkan turu üçüncülere ise Anadolu turu hediye edildi.

BİR KİTAP BİR DÜNYA

49 Okul Koordinatörü ve 240 Grup Koordinatörünün görev aldığı projede, bin 750 öğrenci toplam 19 bin 400 kitap okudu. Öğrenciler proje kapsamında kahvaltı, gezi, okuma buluşmaları gibi 100'e yakın etkinlikte bir araya geldi. 4 yıl daha sürecek proje kapsamında 96 bin kitabın öğrencilerle buluşturulması hedefleniyor.

Kitap Okuyarak Umre Kazandılar

Kitap Okuyarak Umre Kazandılar

Kitap Okuyarak Umre Kazandılar

Kitap Okuyarak Umre Kazandılar

Kitap Okuyarak Umre Kazandılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim