• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Kışla Kentsel Dönüşüm 1. Etapta Kuralar Çekildi

Kışla Kentsel Dönüşüm 1. Etapta Kuralar Çekildi
Yüreğir Belediyesi tarafından Kışla Mahallesi'nde başlatılan kentsel dönüşüm 1. etap projesinde, noter huzurunda çekilen kura ile hak sahiplerinin evleri...

Yüreğir Belediyesi tarafından Kışla Mahallesi'nde başlatılan kentsel dönüşüm 1. etap projesinde, noter huzurunda çekilen kura ile hak sahiplerinin evleri belirlendi.

Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik öncesi konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelincan, Yüreğir'de yatırımların artmasıyla dönüşümün de kaçınılmaz olduğunu ifade ederek, "Bu ilk projenin başarısı çok önemli. Diğer projeleri de etkileyecektir. Mesela Sinanpaşa projesi başarılı olamayınca vatandaşımız haklı olarak diğer etaplara kuşkuyla bakıyor. Bu proje bizim için de TOKİ için de önemli bir başarı" dedi.

2. Etap projesi hakkında da bilgi veren Başkan Çelikcan, "2. etap projelerimiz de TOKİ'de mevcut. İncelemeler bittikten sonra görüşmeler başlanacak. İnşallah 2. etap da çok hızlı bir şekilde başarılır ve 3. etap ardından devam eder. 2. etap da 500 konut ve 50'ye yakın işleri burada olacak. 3. etap için daha büyük bir alanı seçtik. İnşallah 2. Etap, 3. Etap ile Kışla Mahallesi'nin tümünü dönüştüreceğiz" diye konuştu.

"12 BİN KONUT DAHA YAPACAĞIZ"

TOKİ Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mustafa Bakır ise TOKİ'nin Türkiye genelinde yaklaşık 700 bin konut yaptığına dikkat çekerek, "Adana'da günümüze kadar 14 bin konut yaptık. Kısmetse yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

Türkiye genelinde 129 kentsel dönüşüm projesini aktif olarak sürdürdüklerini de kaydeden Bakır, "Bu projelerde 110 bin konutu ihale ettik, 70 bin konutu ise hak sahiplerine teslim ettik. Kısmetse Kışla Mahallesi'ndeki konutları da kısa vadede tamamlayıp teslim etmeyi düşünüyoruz. Adana'da Yüreğir Belediyesi ve diğer belediyeler ile sürdürdüğümüz 9 farklı kentsel dönüşüm projemiz var. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında önümüzdeki dönemde yaklaşık 12 bin konut daha yapacağız. Adana'da önümüzdeki dönemde yapacağımız yatırım miktarı 2 milyar lira civarında olacak diye umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.

324 KONUT YIKILIP, 772 KONUT YAPILDI

İlk kura çekilişini noter huzurunda Başkan Çelikcan ile TOKİ Kentsel Dönüşüm Proje Müdürü Mustafa Bakır birlikte gerçekleştirdi. Başkan Çelikcan Veli Arıcan'ı çekerken, Mustafa Bakır ise Münevver Puslu'nun isimlerini çektiler. Her 2 hak sahibi de ayrı bloklarda 8. katı çekti.

Kura çekiminde konuşan mahalle sakinleri yeni yuvalarına kavuştuklarını için mutlu olduklarını belirterek, "İlk başlarda temkinli yaklaşmıştık. Adana'da ilk olan bu proje için kafamızda soru işaretleri vardı. Belediye başkanımızın kararlı tutumları sonucunda yeni evlerimize kavuştuk. Dar sokaklardan kurtulup yeşil alanı bol modern konutlarda oturacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kışla Mahallesi kentsel dönüşüm 1. etapta 324 konut yıkılarak yerine 772 konut ve 43 iş yeri yapıldı. Çekilen kura ile 354 konut hak sahiplerine dağıtıldı. Geriye kalan konutlar ise Kışla 2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim projesinde bulunan, evleri yıkılacak olan konut sahiplerine verilecek.

Kışla Kentsel Dönüşüm 1. Etapta Kuralar Çekildi

Kışla Kentsel Dönüşüm 1. Etapta Kuralar Çekildi

Kışla Kentsel Dönüşüm 1. Etapta Kuralar Çekildi

Kışla Kentsel Dönüşüm 1. Etapta Kuralar Çekildi

Kışla Kentsel Dönüşüm 1. Etapta Kuralar Çekildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim