• BIST 9079.97
  • Altın 2330.649
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Kışın yaban hayatı için tabiata 558 kilo yem ve yiyecek bırakılacak

Kışın yaban hayatı için tabiata 558 kilo yem ve yiyecek bırakılacak
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının düşmesi ve yoğun kar yağışı sebebi ile...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının düşmesi ve yoğun kar yağışı sebebi ile yem bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarına destek olmak için harekete geçti. Bu çerçevede 2015-2016 kış döneminde DKMP Genel Müdürlüğü tabiata 557 bin 744 kilogram yem ve yiyecek bırakacak.

Yaban hayvanlarının tabii yaşam ortamlarında kış şartlarının ağır geçtiği bölgelerde beslenmesini ve korunmasını kolaylaştırarak ihtiyaçlarının sağlanmasına katkı sağlamak maksadıyla yemleme destek planları hazırladıklarını kaydeden Bakan Veysel Eroğlu, "Her yıl olduğu gibi bu kış da yaban hayvanlarını unutmayarak yemleme çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2014-2015 kış döneminde DKMP tarafından 410 bin kilo yem ve yiyecek tabiata bırakılmıştı. 2015-2016 kış döneminde ise tabiata 557 bin 447 kilo yem ve yiyecek bırakmayı hedefliyoruz." dedi.

Eroğlu, ağır kış şartlarında yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayvanları için besi yemi, sakatat, pazar artığı, saman, ot-yonca ve yemek artıklarının tabiata bırakıldığını ve iklim koşullarının sertleştiği, kar yağışının yoğun olduğu dönemlerde de yemleme çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

AÇ HAYVANLAR KIŞIN YERLEŞİM YERLERİNE YAKLAŞIYOR

Yapılan yemleme çalışmaları ile ağır kış şartlarından dolayı aç kalan hayvanların yerleşim yerlerine yaklaşarak can ve mal kayıplarına sebep olmaları engellenirken, yaban hayvanları popülasyonu da destekleniyor.

Yaban hayvanlarını her zaman düşündüklerini ve bu yıl da onları unutmadıklarını vurgulayan Eroğlu "Yaban hayvanlarını yemleme çalışmalarına 7'den 70'e herkes katılıyor. Tabii hayata, yaban hayatını sevdirerek ve bilinçlendirme faaliyetleri yürüterek sahip çıkıyoruz" diye konuştu. Vatandaşları bu konuda hassas olmaya davet eden Eroğlu "Bakanlık olarak hayvanları korumak için var gücümüzle çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın da çalışmalarımıza katkı sağlaması ile daha çok yol alacağımıza inanıyoruz. Hayvanlarımıza sahip çıkmak, insani sorumluluğumuz olmasının yanı sıra, ülkemizin biyolojik çeşitliliğini korumak bakımından da önemli bir vecibemizdir." dedi.

Kışın yaban hayatı için tabiata 558 kilo yem ve yiyecek bırakılacak

Kışın yaban hayatı için tabiata 558 kilo yem ve yiyecek bırakılacak

Kışın yaban hayatı için tabiata 558 kilo yem ve yiyecek bırakılacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim