• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Kışın Doğalgaz Havalandırması Menfezlerini Kapatmayın Uyarısı Geldi

Kışın Doğalgaz Havalandırması Menfezlerini Kapatmayın Uyarısı Geldi
Sürmeligaz İşletme Müdürü İhsan Salman, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve don olaylarının yaşanabileceğini belirterek,...

Sürmeligaz İşletme Müdürü İhsan Salman, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve don olaylarının yaşanabileceğini belirterek, gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Sürmeligaz İşletme Müdürü İhsan Salman, üzücü olaylarla karşılaşmamak için doğal gaz kullanıcılarının tedbir almaları, doğalgaz kullanımına geçmeden önce baca ve kombi bakımlarını mutlaka yaptırmaları gerektiğini belirterek, "Doğalgaz kullanımında hassasiyet gösterilmesi gerekiyor. Doğalgaz, tatsız, renksiz, kokusuz olması nedeniyle "sessiz katil" diye tanımlanan karbonmonoksitin yapısında karbon bulunan fosil yakıtlarda, tam yanmama nedeniyle ortaya çıkarak zehirlenmelere yol açabilmektedir. Bu sebeple özellikle havalandırmalarının kapatılmaması gerekmektedir" dedi.

HAVALANDIRMA MENFEZLERİNİZİ ASLA KAPATMAYIN

En sık tekrarlanan hataların başında özellikle kış mevsiminde soğuk gelmesin diye havalandırmanın kapatıldığını ifade eden Salman, "Ortam havasını tamamlayan havalandırma menfezlerinin kapatılmış olması, bacalarda ve duman kanalında oluşan deformasyonların tespit edilip sorunların yetkili kişilerce giderilmeyip, yetkisiz firmalarca yapılmasının en büyük hataların başında geliyor. Havalandırma menfezlerini asla kapatmayın. Güvenli doğal gaz kullanımı için ayrıca, bacalı cihazların baca temizliğinin yılda bir kez yetkili baca temizleme firmalarına yaptırılmalı gerekiyor. Kombi, şofben, soba ve kazan gibi yakıcı cihazların baca sensörlerinin mutlaka çalışıyor olmasının şart olması gerekiyor" diye konuştu.

Salman, ortamda doğalgaz kokusu hissedilmesi durumunda, ortamın havalandırılarak sayaç vanasının kapatılıp hiçbir müdahale yapmadan "187 Doğal Gaz Acil" hattına bilgi vermeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Kışın Doğalgaz Havalandırması Menfezlerini Kapatmayın Uyarısı Geldi

Kışın Doğalgaz Havalandırması Menfezlerini Kapatmayın Uyarısı Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim