• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Kısa Dönem Mehmetçikler Yemin Etti

Kısa Dönem Mehmetçikler Yemin Etti
Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda vatani görevlerini yapan 361. kısa dönem bin 150 Mehmetçik, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ın da...

Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda vatani görevlerini yapan 361. kısa dönem bin 150 Mehmetçik, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ın da katıldığı törende yemin ederek usta asker oldu.

Türkiye'nin dört bin yanından Kütahya'ya gelerek vatani görevlerine başlayan Mehmetçikler, bayrak ve silah üzerine el koyarak, vatanın bölünmez bütünlüğü için seve seve can vereceklerine dair yemin etti.

Törene, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Hasan Küçükakyüz, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, protokol mensupları ve 5 bine yakın Mehmetçik ailesi katıldı.

Törende konuşan Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu, "Vatanımız ve milletimiz için hizmetlerin en kutsalı olan askerlik görevini yapan yiğit evlatlarımız, yüce milletimizin gurur kaynağıdır. Kutsal askerlik görevi ancak üstün cesaret, fedakarlık, dürüstlük, ve mutlak bir itaatle yerine getirilebilir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Türk yurdu Anadolu, tesadüfen vatan olmuş bir coğrafya değildir. Kutlu bir savaşın, dökülen kanların, verilen şehadetlerin eseridir. Bin yılda kardeşlik ve kucaklaşmakla oluşan, milli kültürün, milli kimliğin ve milli şuurun tecelli ettiği ve yükseldiği muhteşem bir milletin ifadesidir" diye konuştu.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, yemin töreni sonrası yaptığı konuşmada, "Bundan sonraki askerlik hayatınızı şerefle, lekesiz ve tertemiz olarak tamamlamanızı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Orgeneral Ünal, asker elbiseli bir çocuğu bir sevdikten sonra kendisine hediye verdi.

Törende ayrıca, birliğine ilk olarak atılan, başına kıya yakılarak askere gönderilen mehmetçikler ve ailelerine hediyeler takdim edildi.

Törenden sonra aileler, evlatlarını sarılıp hasret giderdi.

Kısa Dönem Mehmetçikler Yemin Etti

Kısa Dönem Mehmetçikler Yemin Etti

Kısa Dönem Mehmetçikler Yemin Etti

Kısa Dönem Mehmetçikler Yemin Etti

Kısa Dönem Mehmetçikler Yemin Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim