• BIST 9079.97
  • Altın 2307.862
  • Dolar 32.3216
  • Euro 35.03
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Kış Uykusu sinema severlerin beğenisine sunuldu

Kış Uykusu sinema severlerin beğenisine sunuldu
Altın Palmiye alan Kış Uykusu nihayet sinemalarda.

Nuri Bilge Ceylan’ın, 67. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülüne layık görülen yeni filmi “Kış Uykusu”nun galası; 12 Haziran Perşembe akşamı Kanyon Cinemaximum’da tüm film ekibinin yanı sıra Zerrin Tekindor, Farah Zeynep Abdullah, Şebnem Dönmez, Ayşegül Dinçkök, Sema Şimşek, Engin Alkan, Göksel Kortay, Demet Evgar, Tuba Ünsal, İlker Kaleli, Hazal Ergüçlü, Gökçe Bahadır, Osman Sınav, Doğa Rutkay, Ali Sunal, Ebru Cündübeyoğlu-Güçlü Mete, Sumru Yavrucuk, Hande Subaşı, Bennu Yıldırımlar, Derya Karadaş, İrem Sak, Haki Biçici, Erdem Akakçe, Deren Talu ve Defne Samyeli, Tarık Akan, Güzin ve Zeynep Özyağcılar, Didem Erol, Aydan Taş, Şükrü Özyıldız, Melis Birkan, Janset, İpek-Ömer Faruk Sorak, Şükran Ovalı-Hakan Kurtaş, Tilbe Saran, Enci-Alinur Velidedeoğlu, Didem İnselel, Zeynep Ilıcalı ve İpek Türkkan’ın katılımıyla gerçekleşti! Yapımcılığını ZeynoFilm’in üstlendiği, başrollerini Haluk Bilginer, Melisa Sözen ve Demet Akbağ’ın paylaştığı “Kış Uykusu”; 13 Haziran’da sinemalarda!

39 şehirde, toplam 123 sinemada, yaklaşık 150 salonda gösterime girmeye hazırlanan “Kış Uykusu”; galasının hemen ardından, 13 Haziran Cuma günü sinemaseverlerle buluşacak.
Dünya prömiyerini 67. Cannes Film Festivali’nde yapan, Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi “Kış Uykusu”; festivalden, dünyanın en prestijli sinema ödüllerinden biri olan Altın Palmiye ile döndü. “Kış Uykusu”; festivalde aynı zamanda FIPRESCI Ödülü’ne de layık görüldü.
Başrollerini Haluk Bilginer, Melisa Sözen ve Demet Akbağ’ın paylaştığı “Kış Uykusu”; eski bir tiyatro oyuncusu olan Aydın’ın, Anadolu bozkırlarının ortasında, adeta bir kış uykusuna yatmış gibi görünen ıssız bir mekanda, kendisiyle, hayalleriyle, sevdikleri ve taşrayla kurduğu ve düşe kalka sürdürmeye çalıştığı ilişkilerini konu alıyor. Karı-koca ve kardeşlik bağları da dahil her türlü insan ilişkisinin, çaresizlik, hayal kırıklığı, önyargılar ve çıkışsızlıkla mühürlenmiş olan o ağır kapısını aralıyor…
Zeynep Özbatur Atakan’a ait ZeynoFilm’in ana yapımcılığında, Türkiye-Fransa-Almanya ortak yapımı olarak gerçekleştirilen “Kış Uykusu”nun Türkiye’deki yatırımcıları arasında Mars Cinema Group da bulunuyor. Dağıtımcılığını Pinema Filmcilik’in üstlendiği “Kış Uykusu”, 13 Haziran 2014, Cuma günü sinemalarda!

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim