• BIST 9463.73
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Kış Sporlarında Dünyanın Merkezi Türkiye

Kış Sporlarında Dünyanın Merkezi Türkiye
Son yıllarda farklı spor branşlarında dünyanın önde gelen uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapan Türkiye, gerçekleştirdiği "sorunsuz"...

Son yıllarda farklı spor branşlarında dünyanın önde gelen uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapan Türkiye, gerçekleştirdiği "sorunsuz" organizasyonlarla kış sporlarında da dünyanın merkezi konumuna geldi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "terör" sebebiyle bazı organizasyonların iptal edilme girişimlerinin ülkemizi karalama kampanyasının bir parçası olduğuna dikkat çekerken, "Türkiye'de bugüne kadar yapılan hiçbir organizasyonda güvenlik zafiyeti yaşanmamıştır. Dünya üzerinde terör ile karşılaşan şehirlere gidecek olursak Londra'yı da Madrid'i de birçok şehri sayabiliriz. Buralarda organizasyonlar iptal edilmiyor. Dolayısıyla biz de böyle bir durumu kabul etmiyoruz" dedi.

KIŞ SPORLARINDAKİ ORGANİZASYON TECRÜBESİ RAKAMLARA DA YANSIDI

2015 yılında kış sporları dalında 6 organizasyona ev sahipliği yapan ülkemiz, kayak branşında 7 bin, buz hokeyi branşında bin 600, buz pateni branşında ise yaklaşık bin sporcuyu ağırladı. Bu yıl içinde yapılacak olan uluslararası organizasyonlarda ise 11 bin sporcunun ağırlanması öngörülüyor.

2015 yılında Kayak branşında; Kayseri'de FIS Uluslararası Alp Disiplini Yarışı, FIS Snowboard Avrupa Kupası, Bolu'da FIS Uluslararası Kayaklı Koşu Balkan Kupası, Bursa'da FIS Uluslararası Çocuk Kupası Yarışı düzenlenirken, Erzurum'da Buz Paten Kısa Kulvar Sürat Pateni Dünya Şampiyonası, İzmir'de ise buz hokeyi branşında; IIHF Buz Hokeyi Büyük Erkekler Dünya Şampiyonası 3. Klasman Müsabakaları yapıldı.

19 OCAK'TA BAŞLAYAN KAYAK SERÜVENİ, 16 MART'A KADAR DEVAM EDECEK

Kış sporlarında dünyaya örnek teşkil eden Türkiye bu yıl da birçok müsabakaya ev sahipliği yapacak. Ülkemizde düzenlenecek uluslararası müsabakalar kapsamında 19-22 Ocak tarihleri arasında Bolu'da, FIS Kayaklı Koşu Balkan Kupası ve FIS Kayaklı Koşu Yarışı gerçekleştirildi. 26-27 Şubat'ta Kayseri'de FIS Snowboard Dünya Kupası, 28-29 Şubat'ta FIS Alp Disiplini Erciyes Cup, Bursa'da 03-04 Mart'ta FIS Alp Disiplini Çocuk Kupası, Erzurum'da ise 14-17 Mart'ta FIS Alp Disiplini Anatolian Cup ve 15-16 Mart tarihleri arasında da FIS Kayaklı Koşu Yarışı düzenlenecek. Ayrıca buz hokeyinde İstanbul'da düzenlenecek olan "IIHF Buz Hokeyi Büyük Erkekler Dünya Şampiyonası 3. Klasman Müsabakaları" 31 Mart'ta başlayarak 9 Nisan'a kadar sürecek.

2017 yılında Erzurum'da düzenlenecek olan Avrupa Gençlik Olimpik Festivali'nde ise ülkemizde yaklaşık bin 600 sporcu ağırlanacak. Oyunlara katılacak sporcular, mihmandarları ve aileleri Gençlik ve Spor Bakanlığına ait Erzurum KYK yurtları ve Sosyal Tesislerinde konaklayacaklar. Oyunlar; Alp Kayağı, Biatlon, Kayaklı Koşu, Curling, Buz Hokeyi, Paten (Kısa Pist ve Artistik Paten), Snow Board, Nordic Combined ve Kayakla Atlama branşlarında gerçekleşecek. 12 Şubat 2017 tarihinde açılış töreni ile başlayacak olan EYOF, 17 Şubat 2017 tarihinde sona erecek.

Bakan Çağatay Kılıç, "terör" sebebiyle bazı organizasyonların iptal edilme girişimlerinin, ülkemizi karalama kampanyasının bir parçası olduğunu dile getirirken, "Türkiye'de bugüne kadar yapılan hiçbir organizasyonda güvenlik zafiyeti yaşanmamıştır. Dünya üzerinde terör ile karşılaşan şehirlere gidecek olursak Londra'yı da Madrid'i de sayabiliriz. Buralarda organizasyonlar iptal edilmiyor. Dolayısıyla biz de böyle bir durumu kabul etmiyoruz" dedi.

"HER ORGANİZASYONU KABUL ETMİYORUZ"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Kış sporlarındaki organizasyon tecrübemizin her geçen gün arttığına dikkat çekerek, "Ülkemiz kış sporlarının merkezi konumuna geldi. Bu tür önemli organizasyonlardaki tecrübemizi ilerleyen yıllardaki birçok organizasyona da yansıtacağımıza inanıyorum. Milli sporcularımızı, ülkemizde düzenlenecek olan önemli organizasyonlarda podyumlarda görebilmek en önemli hedeflerimiz arasında. Uluslararası organizasyonları yapma konusunda artık çok farklı bir konumdayız. Türkiye bir organizasyon ülkesi olmuş durumda. Artık organizasyonları biz seçiyoruz. Her organizasyonu almıyoruz. Ülkemize, tanıtımımıza, sporumuza, vatandaşımıza katkı sağlayacak organizasyonlar içinde olmak için çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim