• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Kış Lastiği Uygulaması Yarın Sona Eriyor

Kış Lastiği Uygulaması Yarın Sona Eriyor
Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan araç sürücülerine kış aylarında zorunlu olan kış lastiği uygulaması yarın sona eriyor.

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan araç sürücülerine kış aylarında zorunlu olan kış lastiği uygulaması yarın sona eriyor.

Özellikle yolcu taşıyan ticari araçlarda daha iyi yol tutuşu ve daha kısa fren mesafesi sağlayan ve zorunlu hale getirilen kış lastiği uygulaması bitti. Kış lastiği uygulaması kapsamında konuşan Edirne Uzunlar Otomotiv Satış Sorumlusu Bülent Şimşek, yaz lastiği takmanın şart olduğuna vurgulayarak, aksi takdirde yakıt tüketiminin daha fazla olacağını ve bu durumun güvenli sürüşe de etkileyeceğini söyledi.

Sürücülerin lastik seçerken dikkat etmesi gereken konulara da değinen Şimşek, 4 lastiğin toplamının arabanın ağırlığından az olmaması gerektiğini dile getiren Şimşek, "Havaların ve dolayısıyla yolların sıcaklık seviyelerinin yükseldiği için lastik seçimi önemlidir. Yaz mevsiminde hem güvenli ve konforlu sürüş deneyimi hem de minimum yakıt tüketimi için sürücülerin lastik seçimleri konusunda doğru karar vermeleri çok önem taşıyor. Islak ve karlı zeminde kullanılan kış lastiklerini çıkartıp yaz aylarına girmeye başladığımız şu günlerde kuru zemine ve aniden gelişen yağmurlara da uygun yaz lastiklerini kullanmak gerekiyor" dedi.

"MEVSİMİNE GÖRE LASTİK"

Mevsimine uygun lastik kullanmanın önemine vurgu yapan Bülent Şimşek, sürücülerin 1 Nisan itibariyle kış lastiklerini değiştirmeye başlaması gerektiğini belirterek, "Aslında bu bir şart. Aksi takdirde sürücüler yazın da kış lastiği kullanmaya devam ederse aracın yakıt tüketimi daha fazla olacaktır. Bunun yanında güvenli sürüşe etki eder. Bu lastiklerin kauçuk kapasitesi yani tutunma kabiliyeti daha yoğun olduğu için yazın sıcak asfaltta yola daha çok tutunuyor ve dolayısıyla hızlanamıyorsunuz. Bununla beraber hızlanmak istedikçe de aracın devri yükseliyor ve daha fazla yakıt tüketiyorsunuz. Sonuç olarak kış lastiği yazın sürüş zevkini bozuyor ve güvenli sürüş sağlamıyor. Bundan dolayı 1 Nisan itibariyle kış lastiklerinin sökülüp 1 Aralık itibariyle tekrar takılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kış Lastiği Uygulaması Yarın Sona Eriyor

Kış Lastiği Uygulaması Yarın Sona Eriyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim