• BIST 9079.97
  • Altın 2309.209
  • Dolar 32.3485
  • Euro 35.0814
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Kış Hastalıklarından Korunma Yolları

Kış Hastalıklarından Korunma Yolları
Kula Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Aybüke Aslı Ayyıldız, kış hastalıklarından korunmak için yapılması gerekenleri anlattı.

Kula Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Aybüke Aslı Ayyıldız, kış hastalıklarından korunmak için yapılması gerekenleri anlattı. Kış mevsimiyle beraber soğuyan havanın hastalıklara daha fazla davetiye çıkardığını dile getiren Ayyıldız, "Kış aylarında havasız ve kuru ortamlarda fazla kalmamalıyız. Hastalık bazen hissedilmeden hafif bir şekilde atlatılır, bazen de günlerce yataktan çıkamayız." dedi.

Kış mevsimiyle beraber artan hastalıklardan korunmanın yollarından bahseden Ayyıldız, "Hasta olmamızda soğuk havanın etkisi kadar, doğru beslenmemek, mevsime uygun giyinmemek, bulunduğumuz ortamın temiz olmaması ve kişisel temizliğimize dikkat etmemek büyük pay sahibidir. Kışın soğuklarda bedenimizi sıcak tutacak yünlü kalın kumaşlar tercih edilmeli, sıcak bir ortamda bulunuyor ve arada dışarı çıkmak zorunda kalıyorsak, ortam sıcaklığına uygun ince giysiler çıkarılabilir ceket ve süveterlerle beraber giyilmelidir." dedi.

Dr. Ayyıldız, "Vücudumuz için doktorumuz aksini belirtmediği sürece engel bir hastalık durumu dışında bol su içmek, vücudumuzun temizlenmesine ve yenilenmesine yardımcı olduğundan her mevsim faydalıdır. İçilen bitki çayları da bunu desteklemektedir. Kışın bizi hastalıklardan koruyacak en önemli unsur dengeli beslenme ve temizliktir. Bol sebze-meyve tüketmek vücudu zinde tutmakla beraber hastalığa yakalanma oranını önemli ölçüde düşürür. Ayrıca hasta olmamız durumunda vücutta depolanmış vitaminler, iyileşme sürecini kısaltır." diye konuştu.

Kış hastalıklarından korunmanın bir yolunun da havasız ve kuru ortamlarda fazla bulunmamak olduğunu belirten Dr. Ayyıldız şunları söyledi:

"Kışın hastalıklardan korunmanın bir yolu da havasız ve kuru ortamlarda fazla kalmamaktır. Bulunduğumuz ortamı düzenli şekilde pencereleri açarak havalandırmalıyız. Kuru ortamlarda nefes almak güçleşir ve dış solunum organlarımız için soğuk hava tahriş edici özellikte olabilmektedir. Gece uyurken, varsa odamızda buhar makinesi çalıştırmak özellikle bebek, çocuk ve solunum güçlüğü olan kişiler için yararlı olacaktır. Elleri mutlaka sabunla yıkamak, hasta olan kişiyle zorunlu olmadığı sürece yakın temasta bulunmamak, hasta kişinin öksürürken ya da hapşırırken ağzını ve burnunu kapatmak konusunda göstereceği hassasiyet hastalıkların yayılma ve bulaşmasının önüne geçebilmek için basit fakat önemli davranışlardır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim