• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Kış Günü Naylonla Kaplı Barakada Yaşıyor

Kış Günü Naylonla Kaplı Barakada Yaşıyor
Samsun'da 53 yaşındaki Durmuş Işık, kış günü kalacak yeri olmadığı için elektrik, su ve tuvaleti bulunmayan naylonla kaplı barakada yaşam mücadelesi...

Samsun'da 53 yaşındaki Durmuş Işık, kış günü kalacak yeri olmadığı için elektrik, su ve tuvaleti bulunmayan naylonla kaplı barakada yaşam mücadelesi veriyor.

Samsun'da 8 yıl önce eşinden ayrılan 3 çocuk babası 53 yaşındaki Durmuş Işık, kalacak yeri olmadığı için Kavak ilçesinin Çakallı Mahallesi'ndeki naylonla kaplı elektrik, su ve tuvaleti bulunmayan barakada hayat mücadelesi veriyor. Geçimini yol kenarlarından topladığı metal ve plastik atıkları satarak sağladığını belirten Işık, tek isteğinin yetkililerin kendisine sahip çıkarak barakasının bulunduğu yere küçük bir ev veya konteyner ev yapıp, elektrik ve su bağlanması olduğunu söyledi. Daha önce de aynı mahallede başka bir yerde derme çatma evde yaşadığını, üzerinde bulunduğu arsa hisseli olduğu için buradan çıkmak zorunda kaldığını anlatan Işık, "Geçimini yol kenarlarında ve çöplerden katı atık toplayarak sağlıyorum. Elimde avucumda ne kadar param varsa hepsi ile üzerinde yaşadığım barakanın bulunduğu 128 metrekarelik arsayı satın aldım. Başka da bir param yok. Şimdilik dışı naylon ile kaplı, içini de bez örtüler ve eski halı parçaları ile kapattığım yerde kalıyorum. Sobayı emanet aldım. Yakacak odun ve kömürüm yok. Zaten soba yansa da naylon baraka ısınmıyor. Elektrik ve suyum yok. Elektrik olmadığı için eski buzdolabımı çamaşır dolabı olarak kullanıyorum. Yetkililerin bana yardımcı olmasını istiyorum" dedi.

Mahalle sakinlerinden Abdullkadir Geyik ise, "Durmuş Işık zor durumda. Buz gibi yerde yaşıyor. Barakanın her tarafı hava alıyor. Kaldığı yerin kapısı bile yok. Kapı olmadığı için eski halı parçası ve örtü ile kapatıyor. Zeminde halı ve kilim yok. Toprak zemin üzerinde hayat mücadelesi veriyor. Yetkililerin yardımına ihtiyacı var" diye konuştu.

Kış Günü Naylonla Kaplı Barakada Yaşıyor

Kış Günü Naylonla Kaplı Barakada Yaşıyor

Kış Günü Naylonla Kaplı Barakada Yaşıyor

Kış Günü Naylonla Kaplı Barakada Yaşıyor

Kış Günü Naylonla Kaplı Barakada Yaşıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim