• BIST 9049.03
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Kış geldi, peki havalar ısınacak mı?

Yurtta hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede olmak üzere (6 ila 10 derece) azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.
Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Kütahya, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Muş ve Bitlis ile Van’ın kuzey kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
Yağışların; Doğu Karadeniz ile Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Ordu ve Kastamonu’nun batı kıyı ilçelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.
 
Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede olmak üzere (6 ila 10 derece) azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.
 
Rüzgarın ise yurdun kuzey ve batı kesimlerinde kuzeyli, diğer yerlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Karadeniz’in kıyı kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor.
 
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
 
Ankara: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 14 
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 13
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 19
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 27
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 27
Samsun: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı
Trabzon: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur , sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor. 16
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor 17
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı 28
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim