• BIST 9079.97
  • Altın 2321.837
  • Dolar 32.328
  • Euro 34.982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Kış çantasında neler olmalı?

Kış çantasında neler olmalı?
Yaz mevsiminde nasıl ki tiril tiril giyiniyoruz, kışın da bir o kadar kalın maalesef… Yazın tek bir parça elbise yeterken, kış aylarında marul gibi üst üste, kazaklar, montlar, şallar ve bere, eldiven gibi kıyafetlerin içinde küçücük kalıyoruz.

Peki sizin de çantanız kış mevsiminde, yaz aylarına oranla daha çok büyüyüp, ağırlaşıyor mu? Bizim öyle… Her zaman yanımızda olan kitap ve dergilerin yanında, bir de göreni hayrete düşüren şeyler taşıyoruz bazen! İşte kadınların ihtiyaç dahilinde kullanmak üzere çantalarına hunharca doldurdukları eşyalar…

Kış aylarında hayatımızı kolaylaştırmak için, çantamızda neler olabilir?

Eldiven: Hem ellerinizi soğuktan hem toplu taşımalarda ellerinizi mikroplardan koruyacak bir giysi. Sabah saatlerinde bizi kandıran ılık havaya karşı akşam için bir tedbir.

Bere: Bere soğuktan korunmanız için birebir. Hâlâ kullanmayı reddeden varsa, bir denesin diyoruz. Bere aynı zamanda güzel de bir aksesuardır eldiven kombinasyonuyla kıyafetlerimizi tamamlamamıza yardımcı olur.

Çorap: Olur da caddede yanınızdan geçen bir araba su sıçratır, soğuk, karlı ve yağmurlu bir günde, çorabınız ıslanan ya da çamurlanırsa diye, yedek bir çorap buludurmanızda fayda vardır çantanızda.
Şemsiye: Yazın özellikle İstanbul’da aniden başlayan ve fakat çılgınca yağan yağmuru hatırlayanlar, şemsiye taşımaya alışmış olmalı. Bulutlar tıpkı talihimiz gibi bir anda kararır da, üzerimizde ne olduğuna aldırmadan tüm öfkesini boşaltmak ister ya… işte tam o anda çantamızdan şemsiyemizi çıkarır ve Singing in the Rain şarkısını söyler ve anın tadını çıkarırız.

Dudak koruyucusu: İster makyaj yapın ister yapmayın. Soğuktan dudaklarınızı korumak için mutlaka bir dudak koruyucusu bulundurun çantanızda. Renkli ya da şeffaf alternatiflerinden istediğinizi seçin, dudak koruyucuları kadın-erkek ayrımcılığı da yapmıyor üstelik.
Bitki çayı: Tek ihtiyacınız olan bir bardak sıcak su. Ve çantanızdan meyveli, tarçınlı, mis kokulu bir bitki çayı, soğuk havada ellerinizi ve içinizi ısıtacak. Moraliniz bozukken ya da hastalanacağınızı hissettiğiniz anlarda en yakın dostunuz.

El kremi: Küçük boylarda, çantanızda taşıması kolay bir krem, ellerinizi soğuktan ve çatlaklardan korurken, yumuşak hissi ve hoş kokusuyla, sizi rahatlatacak ve tazeleyecek.
Şal-Panço: Sabah evden çıktınız, ofise gittiniz, kabanınızı çıkardınız. “Fakat ofis biraz serin mi ne?” İşten çıktınız, bir cafe’de arkadaşlarınızla buluştunuz, montunuzu çıkardınız. “Burası biraz serin mi yoksa..?” İşte bu biraz soğuk sanki diye hissettiniz anlar için omuzlarınızı ısıtacak bir çözüm, çantanızdan çıkarıp sarının. Kış soğuklarında ısınmaya devam edin.

Pastil: Kış aylarını daha sağlıklı geçirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Hafif boğaz ağrıları için ise çantamıza atacağımız bir pastil, vereceği nane ferahlığıyla günümüzü daha rahat geçirmemizi sağlayacak.
Meyve: Evet meyve. Kış aylarında vitamin ihtiyacımızı karşılamak için, bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için meyve yemeyi ihmal etmemeliyiz. Özellikle spor yapan kadınlara, çantalarında muz, elma, mandalina gibi meyveler taşımalarını tavsiye ediyoruz.

Mendil: Akan ve yağmur damlalarıyla ıslanan burnunuzu silmek için tabii ki mendil, peçete…

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim