• BIST 9728.89
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Kış bakımı için kar yağmasını beklemeyin!

Kış bakımı için kar yağmasını beklemeyin!
Kış şartlarının etkisini daha fazla hissettirmesiyle birlikte uzmanlar özellikle araç sahiplerini kış bakımı konusunda dikkatli olmaya çağırdı.

Kış şartlarının etkisini daha fazla hissettirmesiyle birlikte uzmanlar özellikle araç sahiplerini kış bakımı konusunda dikkatli olmaya çağırdı. Kar yağışı ile birlikte sürüş emniyeti ve yayaların can güvenliği konusunun daha da önem kazandığını belirten uzmanlar, kış lastiği takılması, antifriz, motor yağı, silecek suyu ve diğer bakımların kar yağmadan önce yapılması uyarısında bulundu.

Yeni yıl ile birlikte özellikle İstanbul'da kar yağışının etkili olacağı belirtildi. İstanbul ile birlikte Türkiye'de kış koşullarının etkisini daha da artıracağı uyarısı hem trafiğe çıkan milyonlarca sürücü ve aracı, hem de bu araçlara servis hizmeti veren işin uzmanlarını yakından ilgilendiriyor. Çünkü araçların bakımında ortaya çıkabilecek ihmal ya da yetersizlikler maddi kayıplar yanında hayati risk de oluşturuyor.

Uzmanlar, kar yağışı beklenmeden araçların gerekli bakımlarının yaptırılması gerektiğini, aksi takdirde sürücülerin büyük zorluklarla karşı karşıya kalabileceğini belirtti. Servis görevlisi Nevzat Hamzaoğlu, kışa hazırlık olarak motor yağı kontrolü, kış lastiklerinin takılması, antifriz ve silecek suyunun kontrol edilmesi gerektiğini belirterek kış şartlarında yola çıkacak sürücülerin bunlara dikkat etmesi gerektiğinin altını çizdi. Hamzaoğlu, "Genel olarak antifriz ve cam suyu antifrizi çok önemli. Kış lastiklerinin takılması çok önemli. Kış lastiğinde dişli kanallar kara geçerek fren mesafesini kısaltıyor. Müşterilerime özellikle bunları tavsiye ediyorum." dedi.

Kış lastiğinin kayarak meydana gelen kazaları önemli ölçüde azalttığını anlatan Hamzaoğlu, yılbaşından itibaren İstanbul'da etkili olması beklenen kar yağışı ile ilgili de uyarılarda bulundu. Hamzaoğlu, "Bence herkesin kış bakımını yaptırması lazım. Çünkü herkes sorumluluk taşıyor. Sonuçta insan taşıyorsunuz, yayalar var. Önlemler alınmazsa kazaya sebebiyet verilebilir. Kimse kış bakımı için kar yağmasını beklemesin. Herkes bir an önce kış bakımını yaptırsın." uyarısında bulundu.

Kış bakımı için kar yağmasını beklemeyin!

Kış bakımı için kar yağmasını beklemeyin!

Kış bakımı için kar yağmasını beklemeyin!

Kış bakımı için kar yağmasını beklemeyin!

Kış bakımı için kar yağmasını beklemeyin!

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim