• BIST 8990.53
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Kış aylarında en sağlıklısı yün çorap

Kış aylarında en sağlıklısı yün çorap
Eskişehir'deki vatandaşlar, soğuk kış aylarının gelmesiyle beraber ayaklarını daha sıcak tutması için termal ve yün çorapları tercih etmeye başlarken,...

Eskişehir'deki vatandaşlar, soğuk kış aylarının gelmesiyle beraber ayaklarını daha sıcak tutması için termal ve yün çorapları tercih etmeye başlarken, bu konuda kaliteli ürünlere dikkat edilmesinin sağlık açısından önemli olduğu belirtiliyor.

Mevsim şartlarından dolayı hava sıcaklıklarının düşmesi bazı problemlerini de beraberinde getiriyor. Soğuk havalar vatandaşlara adeta sıcak günleri özlettiriyor. Bu havalar da beraberinde üşümeye karşı bazı tedbirleri beraberinde gerektiriyor. Eskişehir'in Sıcak Sular Caddesi üzerinde bulunan bir çorap ve çamaşır mağazasında çalışan Serpil Tunç, termal ve yün çorapların ayak sağlığı ve sıcaklığı açısından önemine değindi. Tunç, "İnsanlar çorap alırken rahatlıktan çok bütçeye bakıyor. Kışın bütçeye bakmadan yün çorap alınması gerekir, ama vatandaşlar maddi durumlarına göre farklı tercihlerde bulunuyor. Yün çorapların çifti 5 ile 10 lira arasında oluyor. Yünün kalitesi ve örgüsüne göre bu fiyatlarda artış ya da azalma olabiliyor. Termal çoraba da talepler yüksek oluyor. Termal çorap biraz daha kalın ve dokusu daha yoğun oluyor. Ayrıca kaliteli termal çoraplar terletme yapmaz. İçerideki sıcağı muhafaza eder ve ayakların üşümesini engeller" şeklinde konuştu.

"Sağlık için en uygunu yün çoraplar"

İnsanların çorap tercihlerinde hata yaptıklarını belirten Serpil Tunç, kibarlaştıkça daha çok naylon çoraba dönmeye başlandığını ve bunun iyi bir şey olmadığını kaydeden Tunç şu ifadelere yer verdi:

"En sağlıklısı yün çorap, ama yünü de millet kalın diye beğenmiyor. Kışı rahat ve sağlıklı geçirmek isteyen insanların kesinlikle yün çorap almaları gerekir. Yün çorap ayakta terleme ve koku yapmaz, ama vatandaşlarımız genelde daha kibar olan çorapları tercih ediyor. Kibarlaştıkça daha çok naylona dönmeye başladık. Aslında iyi bir şey değil. Kışın bütçeye bakmadan yün çorap alınması gerekir. Naylon karışımı çoraplar daha dayanıklı oluyor, ama sağlık açısından hiç iyi değil."

Kış aylarında en sağlıklısı yün çorap

Kış aylarında en sağlıklısı yün çorap

Kış aylarında en sağlıklısı yün çorap

Kış aylarında en sağlıklısı yün çorap

Kış aylarında en sağlıklısı yün çorap

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim