• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Kırşehir’in TEK Kadın Akademisyeni AK Parti Kadın Kolları Başkanı

Kırşehir’in TEK Kadın Akademisyeni AK Parti Kadın Kolları Başkanı
AK Parti Kırşehir Kadın Kolları Başkanlığına 2015 yılında atanan Meryem Düğer, Kırşehir'in tek akademisyen siyasi temsilcisi.

AK Parti Kırşehir Kadın Kolları Başkanlığına 2015 yılında atanan Meryem Düğer, Kırşehir'in tek akademisyen siyasi temsilcisi.

Siyaset akademisi başarı belgesine sahip olan Düğer, ülke ve insanlık için gayret göstermenin yegane hedefi olduğunu söyledi.

AK Parti 16. Dönem Siyaset Akademisi "Lider Ülke Türkiye" yerel yönetimler 4. Programı kapsamında dereceye girerek dönemin Başbakanı şimdi Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'dan sertifikasını alan ve Türkiye 3.'sü olan, Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Meryem Düğer, siyasetin yegane kaynağının insan olduğunu ve insan için de kaliteli kadroların hizmet etmesi gerektiğini anlattı.

İhlas Haber Ajansına konuşan Kadın Kolları Başkanı Düğer, "Kadınların siyasi mekanizma içerisinde aktif olmaları onların her zaman her alanda toplumda var olduklarının da bir göstergesidir. Kırşehir'li bir akademisyen olarak siyasi platformda da yer almamın bir kadın için ne derece zor ve önemli bir görev olduğunu herkesin bilmesini isterim. Kadın olmak siyasi mekanizma içerisinde yer almak değişen toplum yapısın da ailede olduğu gibi kadının söz sahibi olabilmesi adına da büyük önem arz etmektedir. " dedi.

KIRŞEHİR'İN TEK AKADEMİSYEN KADIN SİYASETÇİSİ

16. dönem siyaset akademisinin Kırşehir bölümüne katılarak Türkiye genelinde derece yapacağını hiç düşünmediğini fakat kendisine büyük bir hedef koyduğunu anlatan Kadın Kolları Başkanı Meryem Düğer, "Alanında uzman hocalardan 6 haftalık bir eğitim aldım. Kırşehir'de derece yaptıktan sonra kendi illerinde derece yapanların katıldığı sınava katılım gösterdim. Katıldığım bu sınavda Türkiye 3.'sü olarak Cumhurbaşkanımızdan ( o dönemde Başbakan) sertifikamı aldım. Kırşehir'i böyle önemli bir platformda temsil ederek Türkiye 3.'sü olmanın gurunu yaşadım ve yaşattım. 2000 yılında Gazi Üniversitesinde Lisans, Aksaray'da ise yüksek lisans eğitimimi tamamladım. Türkiye'de bir dönem kadının yaşadığı ve belki de hala yaşamakta olduğu sorunlar göz önüne alındığında eğitimin ve azmin ne derece önemli olduğunu göstermek Kırşehir'de beraber çalışmakta olduğum ekip arkadaşlarıma da örnek oldu. Ben kişisel başarıyı asla düşünmeden ve daima "biz" anlayışı ile hareket ederek kadının gelebileceği makamları ve yerinin bilinmesi gerektiğini düşünüyorum. Kırşehir'de siyasi çalışmaların yanı sıra eğitim alanında da Kadın Kollarımızın projeleri ile faal olmasını diliyor ve bu yönde çalışmalar örgütlüyorum." diye konuştu.

KIRŞEHİR'DE KÖY OKULLARI KÜTÜPHANESİ PROJESİNİ BAŞLATTI

Yaptıkları projelerin topluma faydalı olması için önemli olduğunu ve bu projelerle kazanılacak hayatların gelecekte ülke için faydalı insanların yetişebilmesi adına katkı sağlayacağı inancı ile çalışmalarını yürüttüğünü anlatan Kadın Kolları Başkanı Düğer, "Mantığımız da hiçbir zaman ben anlayışı egemen olmadı. Biz anlayışı ile yaptığımız projelere siyasi anlam katmadan toplumun tüm temsilcilerini bir araya getirerek gelişim ve eğitim alanında ilkleri başlatarak geleceğimize güvenle bakma gayreti içerisindeyiz. Kırşehirli hanımlar da siyasi ayrım gözetmeksizin yaptığımız projelere sıcak bakınca geleceğimiz olan çocuklarımızın okumaları adına "Köy Okulları Kütüphanesi" projesini başlatarak toplumdan destek istedik. Sosyal medya aracılığı ile de yaptığımız çağrıya hanımlar kadar beyler de destek verdi. İnşallah yakın zamanda tespit ettiğimiz ve kütüphanesi olmayan köy okullarına kitap bağışında bulunacağız.

Soğuk kış günlerinde Kırşehir'de ikamet eden kimsesiz çocuklarımız kadar mülteci ve sığınmacı çocuklarımızın da üşümemesi adına Kırşehir'li annelerin kendi elleri ile ördükleri atkı ve bereleri sevgi evlerine ulaştırarak onlara özlemini çektikleri aile yuvaları ortamını sağlamaya çalıştık. Kadın Kolları adına yapmakta olduğumuz projelerimize bütün STK temsilcilerinin katılımlarını da ziyadesi ile önemsemekteyiz. İnşallah siyasi ayrım olmaksızın her platformda desteklenir, destekleriz. " ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim