• BIST 9068.98
  • Altın 2324.567
  • Dolar 32.3719
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Kırşehir'de yakılan tatlı salonuyla ilgili davanın ilk duruşması yapıldı

Kırşehir'de yakılan tatlı salonuyla ilgili davanın ilk duruşması yapıldı
Kırşehir'de 8 Eylül 2015 tarihinde "Teröre Lanet Yürüyüşü" sonrasında çıkan olaylarda bir tatlı salonunun yakılarak tahrip edilmesi ile ilgili 6'sı...

Kırşehir'de 8 Eylül 2015 tarihinde "Teröre Lanet Yürüyüşü" sonrasında çıkan olaylarda bir tatlı salonunun yakılarak tahrip edilmesi ile ilgili 6'sı tutuklu, 15 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

Güvenlik gerekçesiyle başka bir ile alınması talebi reddedilen 6'sı tutuklu 15 sanığın yargılandığı davanın Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmasına sanıklar İshak Ü., Murat C., Abdulkadir U., Bilal Y., Erdoğan Ş., Mustafa O., müştekiler Yaşar A. ve Zeki E. ile sanık ve müşteki avukatları katıldı.

Sanık avukatlarından Elif Çavdar Yalçın, yargılanan kişilerin tatlı salonunun önünde bulunduklarını, asıl yangının arka tarafta çıkması nedeniyle tutuklu sanıkların, "adam öldürmeye teşebbüs" suçunu işlediklerine yönelik delil olmadığını söyledi. Avukat Yalçın, sanıkların tutuklu oldukları süre göz önünde bulundurularak tahliye talebinde bulundu.

Müşteki avukatı Şahin Kaymaz da bu davanın yine aynı mahkemede görülen ve daha önceki açılan kitabevinin tahrip edilmesi davasıyla birleştirilmesini, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Diğer taraftan dava dosyasında müşteki olarak yer alan tatlı salonunun arka bölümündeki iş yeri ve dairelerin sahiplerinin şikâyetlerinden vazgeçtikleri öğrenildi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Açıklanan karar sonrasında mahkeme salonunda kısa bir gerginlik yaşandı. Tatlı salonu sahipleri ile sanık yakınları arasında yaşanan kısa süreli gerginliği polis ekipleri araya girerek önledi. Bir tutuklu annesinin adliye sarayı önünde fenalık geçirmesi üzerine 112 Acil Servis ambulansı çağırılarak hastaneye kaldırıldı. Polis, geniş güvenlik önlemi alarak, sanık yakınları ayrıldıktan sonra tatlı salonu sahipleri adliyeden çıkarıldı.

Kırşehir'de "Teröre Lanet Yürüyüşü" sonrası çıkan olaylarda HDP Kırşehir İl Başkanlığı binası ile bazı iş yerlerinin tahrip edilmesiyle ilgili "Kasten öldürmeye teşebbüs, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, mala zarar verme, iş yeri ve mülk dokunulmazlığını ihlal etme, kanuna aykırı gösteri ve yürüyüş düzenleme, yönetme" suçlamalarıyla çeşitli davalar açılmış, 6'sı tutuklu 17 sanık hâkim karşısına çıkmıştı.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim