• BIST 9644.77
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Kırşehir'de kaza: 7 ölü, 23 yaralı

Kırşehir'de kaza: 7 ölü, 23 yaralı
Kırşehir-Ankara karayolunun Özbağ ilçesi Çuğun köyü Şoförler Federasyonu mevkiinde meydana meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 7 kişi...

Kırşehir-Ankara karayolunun Özbağ ilçesi Çuğun köyü Şoförler Federasyonu mevkiinde meydana meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi yaralandı.

Kırşehir'den Ankara yönüne 35 yolcusu ile giden özel bir firmaya ait 40 LE 121 plakalı yolcu otobüsü, şiddetli rüzgar ve buzlanma olan karayolunda kontrolden çıkarak şarampole devrildi. İlk belirlemelere göre 5 yolcu olay yerinde 2 yolcu da hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetti. Yaralılar Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, olay yerinde yaptığı ilk açıklamada şunları söyledi: "Sabah saat 09.30'da Kırşehir'den 35 yolcusuyla Ankara'ya hareket eden 40 LE 121 plakalı otobüs 2. kilometrede yoğun kar yağışı, tipi ve gizli buzlanma sebebiyle kayarak şarampole düştü ve yan yattı. Bu kaza neticesinde 21 yaralı hastaneye intikal etti. Toplam 25 tane yaralımız var. Şoför, muavin ve 1 vatandaşımız da hafif yaralı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı üzülerek ifade ediyorum 9'a çıktı."

Kar yağışlı havada vatandaşların mecbur kalmadıkça araçları ile trafiğe çıkmamalarını tavsiye eden Vali Şentürk, bir soru üzerine kazanın aşırı hız, şiddetli fırtına, tipi ve kaygan zemin sebebiyle meydana geldiğini vurgulayarak, "Eğer otobüs bir takla daha atsaydı ölü sayısı daha fazla olabilirdi. Ben hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Yaralılardan hayati tehlikesi olan yok gibi görünüyor." diye sözlerini tamamladı.

Daha sonra Kırşehir Valiliği'nden, olayın ilk anında bildirilen "9 kişi hayatını kaybetti" açıklaması ilerleyen saatlerde 7 ölü, 23 yaralı olarak düzeltildi.

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların bazılarının isimleri şu şekilde: "Mevlüt Bekmez, Hakan Bekmez, Yeşim Dilekçi, Yurda Güneş, Yahya Kuyaş, Hazret Kapıcı, Ramazan İlbey, Ufuk Taş, Zekiye Yağmur, Münip Tuzocak, Nusret Çukuryer, Ayla İnanç, Abbas Balcı, Kemal Atalay, Aras Kano, Eren Çalışkan, Hafize Gül Kasap, Başak Yoda, Serap Güçlü, Rohat Deniz, Recep Karaman, Senem İlbey."

Kazada hayatını kaybedenlerin ve yaralıların isim tespit çalışmasının halen devam ettiği ve kaza ile ilgili incelemenin sürdürüldüğü bildirildi.

Kırşehir'de kaza: 7 ölü, 23 yaralı

Kırşehir'de kaza: 7 ölü, 23 yaralı

Kırşehir'de kaza: 7 ölü, 23 yaralı

Kırşehir'de kaza: 7 ölü, 23 yaralı

Kırşehir'de kaza: 7 ölü, 23 yaralı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim