• BIST 9511.06
  • Altın 2493.029
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.8062
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Kırşehir'de CHP'nin 17-25 Aralık pankartına ceza

Kırşehir'de CHP'nin 17-25 Aralık pankartına ceza
Mahkeme, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırşehir il binasına 17-25 Aralık soruşturmalarıyla ilgili asılan pankartlardan...

Mahkeme, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırşehir il binasına 17-25 Aralık soruşturmalarıyla ilgili asılan pankartlardan dolayı para cezası verdi.

Kırşehir Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın karar duruşmasında CHP İl Başkanı Yılmaz Zengin hâkim karşısına çıktı. 3. ve son karar duruşmasında hâkim, CHP İl Başkanı Yılmaz Zengin'e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve Rıza Zerrab'a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 bin 180 lira adli para cezasına hükmetti.

Mahkeme çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunan Yılmaz Zengin, "Maalesef yapılan usulsüzlükler, yolsuzlukları takip eden savcılarımız meslekten koparıldı. Güvenlik güçlerimiz meslekten koparılma noktasına gelmiş durumda" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

CHP olarak kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla pankart asıldığını ifade eden Zengin, şunları söyledi: "Halkımız ayakkabıya muhtaç, bu ülkeyi yönetenler ayakkabı kutusuna muhtaçtır. CHP örgütü olarak halkı bilgilendirme noktasında pankart asmak en doğal hakkımızdır. Bir ülkede yolsuzluk varsa, usulsüzlük varsa, ana muhalefet partisi olarak halkımızı bilgilendirmek yetkimiz var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde bir otoriter sistem uygulanmakta. Buna karşı mücadelemizi sürdüreceğiz."

"BU ÜLKEDEKİ YÖNETEN ZİHNİYETİ ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Türkiye'de yolsuzluk yapanları, usulsüzlük yapanların ödüllendirildiğini belirten Zengin, "Bunları teşhir etme noktasında olan CHP yöneticileri olarak ceza alıyoruz. Bunu yüce milletimizin takdirine sunuyoruz. Bu ülkedeki yöneten zihniyeti şiddetle kınıyoruz. Kırşehir halkıma ve kamuoyuna soruyorum. Hangi dikta rejimiyle yönetiliyoruz. CHP olarak her zaman demokrasinin yanında, hukukun üstünlüğüne inanan bir partiyiz. Bugünkü karar iç açıcı bir karar olmamıştır. Yine de mahkememizin takdirine sunuyorum." dedi.

AVUKAT KAYMAZ: PARA CEZASI ALT SINIRDA OLDUĞU İÇİN TEMYİZ EDEMİYORUZ

Yılmaz Zengin'in avukatlarından Şahin Kaymaz, mahkemenin 2 bin 180 lira adli para cezası verdiğini hatırlatarak, "Bakanlara yönelik açılan dava yönünden beraat kararı verdi. Necmettin Bilal Erdoğan ve Rıza Zerrab yönünden açılmış dava için de alenen hakaret suçunun gerçekleştiğinden bahisle adli para cezasına karar verildi. Hapisten çevrilerek verilmiş adli para cezası değil. Direkt para cezası olarak verildi. Nihayetinde de 2 bin 180 lira yani temyiz sınırının altında 3 bin liradan aşağı olduğu için kesin karar mahiyetinde. Beraat kararı yönünde temyize tabi bir karar." ifadelerini kullandı. Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim