• BIST 8789.53
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Kırşehir’de basın bayramı açıklamaları

Kırşehir’de basın bayramı açıklamaları
Basın bayramı dolayısıyla Vali Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Demir mesaj yayımladı.

Basın bayramı dolayısıyla Vali Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Demir mesaj yayımladı.

Vali Necati Şentürk mesajında;

"Basın, farklı görüşlerin dile getirilmesinde, ortak yaşama kültürünün oluşmasında, vatandaş ve devlet arasındaki iletişimin sağlanmasında büyük bir güce sahiptir. Bunun en güzel örneğini yakın zamanda yaşadığımız darbe teşebbüsünde basınımızın demokrasiden ve milletimizden yana sergilediği tutum ile görmekteyiz. Milli birlik ve beraberliğimizi koruyucu, demokrasimizi yüceltici yayın anlayışlarından dolayı basın mensuplarımızın her türlü övgüyü hak ettiğini düşünüyorum" dedi.

Demokratik Sistemin vazgeçilmez unsurlarından bir tanesinin basın olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise, "Üstlendiği bu önemli görevler, basının sansür ve benzeri kısıtlamalara maruz kalmadan sorumluluklarını yerine getirebilmesini ve basın özgürlüğünün her şart altında gözetilmesini zorunlu kılmaktadır. Bu bağlamda özgür basın doğru, eksiksiz ve tarafsız haber verme, özel hayatın gizliliği ve kişilik haklarına saygı ile toplumsal değerlerin korunması bakımından hiç şüphesiz ki demokrasinin vazgeçilmezlerinden biridir. Basın kuruluşlarımızın evrensel normlardan taviz vermeden, sorumlu bir yayıncılık anlayışıyla hareket etmeleri ülkemiz ve milletimiz için elzemdir. Anayasanın, kanunların ve evrensel hukuk normlarının belirlediği ölçüler içerisinde; kişisel hak ve özgürlüklerle, milli menfaatleri temel alarak; özgürlük, tarafsızlık ve objektiflikten taviz vermeden çalışmalarını yürüten bir basının varlığı demokratik toplumların en önemli güvencelerinden birisidir. İlerleyen teknolojiyi en etkin şekilde kullanan yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşlarımız yaptıkları haberlerle toplumun geniş bir kesimini etkilemektedir. Bu sebeple basın kuruluşlarımızın her haberi ince eleyip, sık dokumaları; kişilerin özel hayatlarına ve kişilik haklarına azami titizlik göstermeleri; tüm bunları yaparken de özgür, tarafsız ve objektif olmaları; bunun yanında içinde yaşadıkları toplumun kamu düzeninin ve meslek etiğinin gerektirdiği değerleri de göz ardı etmemeleri çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Demir ise teknolojik gelişme ve kamuoyuna ulaşma açısından güçlenen basın mesleğinin saygınlığını daha da ileri noktaya taşımayı ilke edinen meslektaşlarının basın bayramını kutladığını belirtti.

Kırşehir’de basın bayramı açıklamaları

Kırşehir’de basın bayramı açıklamaları

Kırşehir’de basın bayramı açıklamaları

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim