• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Kırşehir Türk Ocakları: Hocalı katliamını bir kez daha şiddetle kınıyoruz

Kırşehir Türk Ocakları: Hocalı katliamını bir kez daha şiddetle kınıyoruz
Türk Ocakları Kırşehir Şube Başkanı Süleyman Doğan, Dağlık Karabağ'ın Hocalı kasabasında 1992 yılında Ermeniler tarafından gerçekleştirilen Hocalı...

Türk Ocakları Kırşehir Şube Başkanı Süleyman Doğan, Dağlık Karabağ'ın Hocalı kasabasında 1992 yılında Ermeniler tarafından gerçekleştirilen Hocalı katliamını bir kez daha şiddetle kınadıklarını söyledi.

Süleyman Doğan, Ermeni silahlı çeteleri tarafından Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında yapılan katliamda, Ermenilerin 1992 yılının 25 Şubat'ı 26 Şubat'a bağlayan gecede resmi rakamlara göre 83 çocuk, 106 kadın ve 70'ten fazla yaşlı olmak üzere toplam 613 kişi öldürüldüğünü hatırlatarak, "Hocalı, Ermenilerin uzun zamanlar boyu içlerinde biriktirdikleri hasetin, kinin ve intikam duygularının açığa vurulduğu, insanlık dışı bir biçimde işlenmiş toplu bir katliamın gerçekleştirildiği yer olarak tarihin karanlık sayfalarına işlenmiştir." dedi.

Doğan, Ermeni atalarının daha önce Kars, Ağrı, Van ve Erzurum'da atalarının gerçekleştirmiş oldukları katliamlarda kalleşçe uyguladıkları işkence tekniklerini Hocalı'da da tekerrür ettirdiklerini belirterek, "Katliamda bin 275 kişi rehin alınmış ve 150 kişi ise kaybolmuştur. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde birçoğunun yakıldığı, gözlerinin oyulduğu, başlarının da kesildiği tespit edilmiştir. Bu olayın vuku bulduğu 1992 yılı insan ırkının en kanlı sahnelere şahitlik ettiği talihsiz bir zaman dilimidir. Tarih bu anı, insanlığın topyekun saldırıya uğradığı kanlı bir dönem olarak hatırlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Üzerinden 24 yıl geçmesine rağmen hala hafızalarda bu vahşetin taptaze yerini koruduğunu dile getiren Doğan açıklamasının devamında şunları kaydetti: "Çok sayıda ülke de buna kayıtsız kalmakla beraber, Ermenilerin asılsız iddialarını yasallaştırarak kabul etmekle gaflet ve riyakârlıklarına ortak olmaktadırlar. Kardeşlerimizin hunharca katlini unutmanın bir ihanet olduğu düşüncesindeyiz. Azerbaycan ve Türkiye teoride iki devlet, hakikatte ise tek millettir. Bu kara günü dünya kamuoyundaki yanlış algıya rağmen unutmayacak ve unutturmayacağız. Yüreğimizi her defasında daha şiddetli sızlatan bu kara günde, aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun." Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim