• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Kırşehir Sağlık-Sen: 2015, memura ihanet yılı olarak geçti

Kırşehir Sağlık-Sen: 2015, memura ihanet yılı olarak geçti
Türk Sağlık-Sen Kırşehir Şube Başkanı Yusuf Aydın, 2015 yılını değerlendirdiği açıklamasında, "2015 yılını kamu ve sağlık çalışanları açısından...

Türk Sağlık-Sen Kırşehir Şube Başkanı Yusuf Aydın, 2015 yılını değerlendirdiği açıklamasında, "2015 yılını kamu ve sağlık çalışanları açısından değerlendirdiğimizde ise yapılacak tasvir,bu yılın tam bir ihanet yılı olarak tarihe geçtiğidir" dedi.

Yusuf Aydın, 2015'in memur için hayal kırıklıkları ile dolu bir yol olduğuna dikkat çekerek açıklamasında şunları kaydetti: "Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için 2015 yılı ise zulüm, ihanet, umut tacirliği ve yalanlarla çalışanların oyalandığı bir yıl olmuştur. Aile hekimliğinde haksız ve hukuksuz angarya cumartesi nöbetleri 2015'in ocak ayında başlamıştır. Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının bu angaryaya tepki koyarak aldığımız karar doğrultusunda iş bırakmaları ile örnek bir mücadele yaşanmıştır. Ceza puanları artırılmış fakat bu mücadelede yine de geri adım olmamıştır."

'SINAVIN BİRİNCİSİ ELENEREK ADAM KAYIRMADA ZİRVE YAPILMIŞTIR'

"2015 yılının Mart ayında ise malum-sen umut tacirliği yaparak yıpranma payı, kreş döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması gibi hususlarda müjdeler vermiştir" ifadeleriyle süren açıklamada Aydın, "Broşürler bastırıp SMS'lerle hayırlı olsun demişlerdir. Fakat 2015 yılında bunların hiçbiri gerçekleşmemiştir. 2015 yılında görevde yükselme sınavı yapılmış ve tam bir hüsranla sonuçlanmıştır. Yetersiz kadro ve zor sorular nedeniyle kadrolar boş kalmıştır. Şube müdürlüğü sınavında ise sözlü sınavda hak ve hukuk ayaklar altına alınmış, yazılı sınavın birincisi elenerek adam kayırmada zirve yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

'ŞİDDET UYGULAYANLAR ELİ KOLU SERBEST DOLAŞMAYA DEVAM ETMEKTE'

2015 yılında sadece lisans tamamlama hayata geçmiş o da başvurularda yaşanan sıkıntılar, üniversite kontenjanlarının az olduğunu belirten Aydın, "Kayıtlarda çalışanlara zorluklar çıkartılması ile adeta çalışanlara zehir edilmiştir. 2015 yılında ortalama her ay bin sağlık çalışanı şiddete uğramış iki değerli doktorumuz hastanede katledilmiştir. Tutuklu yargılama ile ilgili düzenleme bulunmasına rağmen bunun uygulanması ciddi oranda aksamış, şiddet yine yapanın yanına kalmıştır. Şiddet uygulayanlar eli kolu serbest dolaşmaya devam etmektedir." dedi.

'TOPLU SÖZLEŞMEDE GÜNDEME BİLE GETİRİLMEDİ'

Aydın açıklamasının devamında şunları ifade etti: "Üniversite hastanelerinde özellikle hemşire eksikliği nedeniyle bazı servislerin kapatıldığı görülmüş, aşırı iş yükü ve olumsuz çalışma şartları çalışanların hem beden sağlıklarını hem de psikolojilerini bozmuştur. Emeklerinin karşılığının verilmemesine ve hoca, çalışan ayrımının her şeye sirayet etmesi nedeniyle üniversite hastaneleri çalışanlar açısından bir an önce terk edilmek istenen kurumlara dönüşmüştür. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışanlarına devletin şefkat eli olanlara üvey evlat muamelesi devam etmektedir, ücretlerin arttırılması ve yıpranma payı gibi haklı talepleri yine göz ardı edilmiştir. Toplu sözleşmede gündeme bile getirilmemiştir."

'İŞ GÜVENCEMİZE DE EL ATILMAK İSTENDİ'

"2015 yılının sonlarına doğru sağlık çalışanları ve sağlık kurumları doğrudan bölücü hain terör örgütünün hedefi olmuşlardır. Sağlık çalışanları hain saldıralar sonucunda hayatını kaybetmiş, hastaneler taranmış, ambulanslar kaçırılmıştır. Kamu çalışanlarının sürekli zarar ettirildiği, haklarında geriye gidişlerin yaşandığı ve sarı sendika tarafından toplu sözleşmede açıkça ihanete uğratıldığı bir yıl olan 2015'in son aylarında kırmızı çizgimiz iş güvencemize de el atılmak istenmiştir."

'KAMU ÇALIŞANLARINI BUNLAR YENİ FELAKETLERE SÜRÜKLEYECEK'

"2015 yılı kamu çalışanları için kayıp, zarara uğranılan ve ihanetin her türlüsünü gördükleri bir yıl olmuştur. Umarız 2016 yılı böylesine sıkıntıların yaşandığı bir yıl olmaz. Bunun için de kamu çalışanlarına önemli bir görev düşmektedir. O da yetkili olan sendikaların 2015 yılında neler yaptığını görerek 2016 yılında onlara gereken dersi vermekle olacaktır. Aksi takdirde kamu çalışanlarını bunlar yeni felaketlere sürükleyeceklerdir."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim