• BIST 9796.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Kırşehir olaylarında tutuklu sanık kalmadı

Kırşehir olaylarında tutuklu sanık kalmadı
Kırşehir'de "Teröre Lanet Yürüyüşü" sonrasında çıkan olaylarda kitabevi ve çay ocağının tahrip edilmesiyle ilgili davanın bugünkü duruşması görüldü.

Kırşehir'de "Teröre Lanet Yürüyüşü" sonrasında çıkan olaylarda kitabevi ve çay ocağının tahrip edilmesiyle ilgili davanın bugünkü duruşması görüldü. Duruşmada 2 tutuklu sanık, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, davada tutuklu sanık kalmadı.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tahrip edilen kitabevi davasından tutuklu Ramazan A., Ramazan D., 6 tutuksuz sanık, müştekiler Demet Resuloğlu, Sait Akıllı, Eşref Odabaşı ve tarafların avukatları katıldı.

Tutuksuz yargılanan sanıklardan O.A., poliste verdiği ifadeyi kabul etmezken tutuklu sanıklardan Ramazan A. kasten adam öldürme fiilini işlemediğini, HDP binasını taşladıktan sonra içerisinde bulunduğu ortamın refleksi nedeni ile Gül Kitabevi'ne yöneldiğini söyledi.

Müşteki avukatlarının adam öldürme fiilinin gerçekleştiğini ve tutuksuz yargılanan sanıklarında tutuklanmalarını talep ettiği davada, sanık avukatları, 5 bin kişinin katıldığı toplumsal eylemin 2 kişiye indirilmemesi gerektiğini savundu.

Olaylarda adı geçen tutuklu ve tutuksuz yargılanan sanıkların avukatları, müvekkillerinin tahliyelerini istedi. Müşteki avukatları ise olayın organize işlenen bir suç olduğunu ileri sürerek, tutuksuz yargılanan sanıkların da tutuklu yargılanmasını talep etti.

Mahkeme salonunda kitabevi sahiplerinden Eşref Odabaşı duruşmaya ara verildiği sırada mahkeme başkanından söz isteyince sanık yakınları tepki gösterdi.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmada, tutuklu sanıklardan Ramazan A. ve Ramazan D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Bugünkü duruşma sonrası davada tutuklu sanık kalmamış oldu. Mahkeme heyeti, duruşmayı 12 Temmuz 2016 tarihine erteledi.

8 Eylül 2015 tarihinde "Teröre Lanet Yürüyüşü" sonrası çıkan olaylarda HDP Kırşehir İl Başkanlığı binası ile bazı iş yerlerinin tahrip edilmesiyle ilgili "kasten öldürmeye teşebbüs, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, mala zarar verme, iş yeri ve mülk dokunulmazlığını ihlal etme, kanuna aykırı gösteri ve yürüyüş düzenleme, yönetme" suçlamalarıyla çeşitli davalar açılmış, 6'sı tutuklu 17 sanık hakim karşısına çıkmıştı.Cihan

Kırşehir olaylarında tutuklu sanık kalmadı

Kırşehir olaylarında tutuklu sanık kalmadı

Kırşehir olaylarında tutuklu sanık kalmadı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim