• BIST 9079.97
  • Altın 2308.11
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.0287
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Kırsalda Kadın Fotoğrafları Bursa Göç Tarihi Müzesi’nde

Kırsalda Kadın Fotoğrafları Bursa Göç Tarihi Müzesi’nde
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Mustafakemalpaşa Kültür ve Sanat Derneği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Bursa Göç Tarihi Müzesi'nde...

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Mustafakemalpaşa Kültür ve Sanat Derneği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Bursa Göç Tarihi Müzesi'nde "Kırsalda Kadın" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Fotoğraf Sanatçısı Kekil Şimşek'in karelerinden oluşan ve kırsalda yaşayan kadınların gündelik yaşamlarını gözler önüne seren "Kırsalda Kadın" konulu fotoğraf sergisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Bursa Göç Tarihi Müzesi'nde izlenime açıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Muhsin Özlükurt, toplumu kadınların yetiştirdiğini, tüm insanlığın gelişmesinde kadınların büyük payı olduğunu söyledi. Kadınların, toplumda birinci sınıf öneme sahip olduğunu anlatan Özlükurt, Suriye'deki savaş sebebiyle kadın ve çocukların büyük zorluklar ve acılar çektiğini dile getirdi. Özlükurt, Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmalarla kadınların her zaman yanında olduğunu hatırlattı. Sıkıntılarına çözüm üretmek için projeler geliştirildiğini anlatan Özlükurt, meslek sahibi olup kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için kurslar düzenlediklerini söyledi.

Mustafakemalpaşa Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Kekil Şimşek ise, kadınların senede birgün değil, her gün ve her saat saygı ve sevgiyi hak ettiğini ifade etti. Yaklaşık 10 senedir köyleri gezerek kadınların fotoğraflarını çektiklerini, 30 bine yakın fotoğraf arşivi oluşturduklarını dile getiren Şimşek, şairlerinde desteğiyle her kareye özel şiirler yazıldığını anlattı.

Konuşmaların ardından Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik ve diğer katılımcıların katılımıyla sergi, izlenime açıldı. Toplam 33 fotoğrafın yer aldığı sergi, 3 Nisan 2016 tarihine kadar Bursa Göç Tarihi Müzesi'nde ziyaret edilebilecek.

Kırsalda Kadın Fotoğrafları Bursa Göç Tarihi Müzesi’nde

Kırsalda Kadın Fotoğrafları Bursa Göç Tarihi Müzesi’nde

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim