• BIST 9718.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Kırsal Turizm Etkinlikleri Manisa’yı Tanıtıyor

Kırsal Turizm Etkinlikleri Manisa’yı Tanıtıyor
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli Belediyesi ve Salihli Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle, Kırsal Turizm Etkinlikleri Modüler Eğitim Programı düzenlendi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli Belediyesi ve Salihli Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle, Kırsal Turizm Etkinlikleri Modüler Eğitim Programı düzenlendi. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, programın amacının kırsal yerleşim alanlarında yerel ekonominin farklı ekonomik faaliyetlerle çeşitlenmesi olduğunu belirtti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından kırsal kalkınma amaçlı Kırsal Turizm Girişimciliği ile ilgili bir eğitim programı gerçekleştirildi. Programda Salihli'nin kırsal turizm değerlerini tanımak isteyen Salihli Belediyesi çalışanları, yerel yöneticiler ve girişimci adayları yer aldı. Salihli'nin tarımsal ürün çeşitlerinin değerlendirme metotları, turizm coğrafyası, tarihi doğal güzellikleri, halk kültürü ve halk el sanatları, ev pansiyonculuğu, destinasyon programı hazırlama, bölgesel ürünlerde markalaşma, tanıtım ve pazarlama gibi konularının işlendiği programda katılımcılara teorik eğitimin yanı sıra atölye çalışmaları, sahada inceleme ve uygulama çalışmaları ile kırsal bölgelerde yeni gelir kaynaklarının geliştirilmesi konusunda detaylı bilgiler verildi.

EĞİTİM PROGRAMI MANİSA'YI TANITIYOR

İnceleme ve uygulama derslerinin ilki Bintepeler Mevkiindeki kral mezarlarında yapıldı ve bölgenin tarihi anlatıldı. Daha sonra Tekelioğlu köyüne gidilerek, organik tarım üretimi, Marmara Gölü'nün özellikleri, bölgenin kuş çeşitleri balıkçılar tarafından gölden avlanan Sazan ve Sudak balıkları anlatıldı. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, önümüzdeki haftalarda tarımsal ürün çeşitliliği ve turizm çekicilikleri olan kırsal bölgelerde inceleme ve uygulama çalışmalarına devam edileceğini belirtti. Okkalı, "Buradaki eğitim programı 5 Mart tarihine kadar hafta sonlarında kursa katılan 28 kişiye 88 eğitim verilecek. Diğer ilçelerimizden talep geldiği takdirde Manisa Büyükşehir Belediyemiz ve diğer kurumlarla işbirliği ile Kırsal Kalkınma Amaçlı Kırsal Turizm Etkinlikleri Eğitim Programı uygulamaları düzenlenmeye devam edecek" diye konuştu.

Kırsal Turizm Etkinlikleri Manisa’yı Tanıtıyor

Kırsal Turizm Etkinlikleri Manisa’yı Tanıtıyor

Kırsal Turizm Etkinlikleri Manisa’yı Tanıtıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim