• BIST 9548.09
  • Altın 2493.181
  • Dolar 32.5063
  • Euro 34.5227
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Kırsal Kesimde Yol Kalitesi Artıyor

Kırsal Kesimde Yol Kalitesi Artıyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi, bir yıl içinde yeni bağlanan 10 ilçede yollara 170 milyon liralık yatırım yaparken, bugüne kadar sathi kaplama ve geçici...

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bir yıl içinde yeni bağlanan 10 ilçede yollara 170 milyon liralık yatırım yaparken, bugüne kadar sathi kaplama ve geçici tamiratlarla geçiştirilen kırsal kesim yolları sıcak asfaltla tanışıyor. Mudanya ve Nilüfer bölgesini ilgilendiren Çekrice ile Orhaniye arasındaki 12 mahallenin kullandığı grup yolunda altyapı ve sıcak asfalt kaplama çalışmaları hızla sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bütünşehir uygulamasının ardından özellikle çok sayıda köyün kullandığı grup yolları başta olmak üzere tüm kırsal kesim yollarında kalitenin en üst seviyeye çıkarılması için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Bursa kent merkezinde yeni yollar, köprü ve kavşaklar ile raylı sistem yatırımlarıyla ulaşım sorununu önemli ölçüde ortadan kaldıran Büyükşehir Belediyesi, merkeze yeni bağlanan 10 ilçede de ulaşım yatırımlarına hız verdi. Son bir yıl içinde merkeze bağlanan 10 yeni ilçede 170 milyon TL'lik ulaşım yatırımı yapan Büyükşehir Belediyesi, daha önce sathi kaplama ve tamiratlarla geçiştiren köy yollarını, sağlıklı bir altyapı ve sıcak asfalt kaplama ile buluşturuyor. İzmir yolu ve Eşgel'e ulaşımın yanında, Mudanya ve Nilüfer bölgesini ilgilendiren Çekrice ile Orhaniye arasındaki 12 mahallenin kullandığı grup yolunda başlatılan altyapı ve sıcak asfalt kaplama çalışmaları da hızla sürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Genel Sekreter Seyfettin Avşar ile Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Altın ve Fehmi Ökten ile birlikte Çekrice ile Orhaniye mahalleri arasında devam eden yol çalışmalarını yeniden inceledi. Kent merkezinde olduğu gibi merkeze sonradan bağlanan 10 yeni ilçede de ulaşım yatırımlarına büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Altepe, sadece 10 yeni ilçede 1 yılda yaptıkları ulaşım yatırımının 170 milyon TL'ye ulaştığını kaydetti. Çekrice Orhaniye arasındaki yolun hem Mudanya hem de Nilüfer'i ilgilendirdiğini, 12 mahallenin kullandığı bir grup yolu olduğunu dile getiren Başkan Altepe, "Aynı zamanda bu yol İzmir yoluna ve Eşgel'e ulaşım için de kullanıyor. Biz istiyoruz ki tüm kırsal kesimdeki yollarımızda da kalite artsın. Halkımız bu yollardan en güzel şekilde istifade etsin. Bu sebeple de havanın müsaade ettiği her koşulda yol yapım çalışmalarını sürdürüyoruz. Özel idare döneminde sathi kaplama ya da geçici tamiratla geçiştirilen bu yollar artık sağlıklı bir altyapı ve sıcak asfaltla tanışıyor. Hem kullanılan malzemenin kalitesi hem de sanat yapıları ile bu yollar uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanılabilecek" diye konuştu.

Kırsal Kesimde Yol Kalitesi Artıyor

Kırsal Kesimde Yol Kalitesi Artıyor

Kırsal Kesimde Yol Kalitesi Artıyor

Kırsal Kesimde Yol Kalitesi Artıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim